"Uručenje donacije u Kraljevu"
"Uručenje donacije u Kraljevu"

Za bolju budućnost: MOZZART uručio donaciju bolnici u Kraljevu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.16. | 16:23

Zahvaljujući prikupljenim sredstvima za kupovinu aparata za dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha, svakoj bebi u Kraljevu biće proveren sluh

Uručenje donacije u Kraljevu

Kompanija MOZZART obezbedila je pomoć u prikupljanju sredstava za kupovinu aparata za dijagnostikovanje oštećenja sluha kod novorođenčadi u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

Izabrane vesti

Odseku Neonatologije ove bolnice uručen je skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha, pa će od danas svakoj bebi koja se rodi u porodilištu u Kraljevu biti proveren sluh. Predstavnik kompanije MOZZART Ivan Čakajac uručio je donaciju dr Tatjani Kruševac, šefu Neonatologije u Kraljevu.

Ovime je uspešno nastavljena nova humanitarna akcija Blic fondacije „Srce za decu“, čiji je cilj da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.
„Kompanija MOZZART ima dugu tradiciju pružanja podrške onima kojima je pomoć neophodna. S posebnim zadovoljstvom smo se uključili u ovu akciju nabavke uređaja namenjenih bebama jer smo duboko ubeđeni da svaka podrška poboljšanju zdravlja najmlađih predstavlja podršku ukupnom napretku celog društva. Ovaj uređaj koji danas uručujemo samo je jedan u nizu koje kompanija MOZZART donira u okviru zaista sjajne akcije fondacije Srce za decu i veoma smo ponosni što učestvujemo u realizaciji tako plemenitog projekta“, istakao je Čakajac.

U Srbiji se godišnje rodi oko 60.000 beba. Statistike su frapantne i pokazuju da se trajna nagluvost i gluvoća na uzorku od 1.000 novorođenih beba pojavljuje kod troje do petoro dece. Medicinski posmatrano, kod dece kod kojih je nagluvost dijagnostikovana i rehabilitacija započeta pre navršenih šest meseci života, dolazi do znatno boljeg i bržeg razvoja govora u odnosu na decu kod kojih je nagluvost otkrivena i rehabilitacija započeta kasnije.

Dr Tatjana Kruševac, šef Odseka neonatologije pri Službi ginekologije i akušerstva ove ustanove istakla je sledeće:
„Opšta bolnica Studenica u Kraljevu zahvaljuje Blic fondaciji povodom donacije aparata za skrining sluha. Ovim vrednim i važnim poklonom se pridružujemo porodilištima u Srbiji koja su počela skrining sluha odmah po rođenju, tako da roditelji budu oslobođeni straha da li im beba čuje po izlasku iz porodilišta. Neohodno je na vreme prepoznati, dijagnostikovati i započeti terapiju da svako dete čuje svoje roditelje. Rani skrining sluha omogućava da se rehabilitacija kod dece sa oštećenim sluhom započne od trećeg do šestog meseca života jer u tom periodu dolazi do boljeg i bržeg razvoja govora. Nagluvost više ne treba da bude hendikep“, istakla je dr Kruševac


tagovi

MozzartKraljevodeo tvog života

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara