""
""

Za kraj još jedan velikan - mnogo više od obične utakmice!

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.04.15. | 11:15

Za jedne pitanje odlaska u četvrtfinale Evrolige, za druge poslednja priprema pred plej-of Jadranske lige...

Na startu TOP 16 faze košarkaši Crvene zvezde dobili su najlepši novogodišnji poklon - Real Madrid. Za rođendan Sportskog društva Crvena zvezda u goste je došao aktuelni šampion Evrope i još jedan velikan, Makabi, a za kraj druge faze i pozdrav od elitnog takmičenja ostao je još jedan gigant - Panatinaikos (TV Sportklub, 20.45).

Izabrane vesti

Za crveno-bele susret sa izabranicima Duška Ivanovića predstavlja mnogo više od obične utakmice, pa čak i u situaciji kada su sve lađe za četvrtfinale odavno isplovile. Ima tu dosta do čuvenog rivalstva na relaciji Olimpijakos - Panatinaikos, mnogo više i do toga što je atinska Zelena četa veliki dužnik beogradskom timu još od prošle sezone i onog tesnog poraza u krcatom Pioniru. Od tada dva kluba su se susrela još dva puta i to u Atini, a svaki njihov okršaj bio je neizvestan i uzbudljiv, na svoj način. Sada grčki šampion ponovo stiže u grotlo beogradskog hrama u kojem neće imati nimalo prijatan doček. 

Sve karte za susret odavno su rasprodate, što obećava novi spektakl i atmosferu koja bi trebalo da pošalje još jednu jasnu poruku koliko je kraljica igara voljen sport u Srbiji. 

U redovima Panatinaikosa kuje se veliki plan kako da Crvena zvezda još jednom padne na kolena! Samo pobeda u Beogradu sigurno otključava kapiju četvrtfinala. Ali, svesni su Zeleni da će to biti pakleno teško.
"
Ako pobedimo plasiraćemo se u plej-of bez razmišljanja o ishodima drugih susreta. Znamo da je protivnik jak i igra dobro, posebno pred svojom publikom. Ipak, verujemo da možemo da dobijemo ovaj meč", rekao je Ej-Džej Sloter.

Za igrače Crvene zvezde i trenera Dejana Radonjića duel sa Panatinaikosom nije samo pitanje "osvete", već je po sredi nešto mnogo više i značajnije - priprema za polufinale plej-ofa Jadranske lige i toliko čekani susreti sa Partizanom!
"Mi igramo meč koji je za nas bitan, igramo protiv tima koji je toliko puta bio najbolji. Znamo šta nas očekuje u plej-ofu, ali je fokus da odigramo najbolji meč. Mi želimo da savladamo Panatinaikos i da završimo ovaj ciklus na najbolji mogući način. To je ono čime se mi bavimo i ono na čemu baziramo ovaj duel. Znamo da su susreti sa Panatinaikosom uvek bili neizvesni. Na nama je da budemo najbolji mogući", poručio je Radonjić.

U Pionir se, posle skoro devet meseci vraća i Zvezdin Admiral, čovek koji je ostao u najlepšem sećanju svih navijača sa severne tribine i Amerikanac koji je oborio brojne rekorde u crveno-belom klubu - Demarkus Nelson.
"Moraću samo da pazim da ne promašim svlačionicu, a-ha-ha. Ne znam kako ću se osećati, ali znam da se vraćam kući. Tamo sam proveo dve prelepe godine, bilo mi je sjajno i uživaću", poručio je iskusni plejmejker, koji je istakao Bobana Marjanovića, Čarlsa Dženkinsa i Markusa Vilijamsa kao najveće pretnje i upozorio saigrače da na njih moraju da obrate posebnu pažnju.

Ostala je još jedna utakmica. Utakmica koja rezultatski ne donosi mnogo, ali na planu samopouzdanja i motivacije može da napravi pravu eksploziju!

Kompletan sastav biće u pogonu za susret sa Panatinaikosom, Branko Lazić i Markus Vilijams uhvatili su zalet za plej-of, a posle kraće pauze vraća se i Nikola Kalinić. Sve je spremno za još jedan spektakl...

(FOTO: MN Press)


tagovi

PanatinaikosEvroligaEj Džej SloterDemarkus NelsonDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara