""
""

Za ovo ne postoji opravdanje: Vređao Korejce na rasnoj osnovi, sad da vidimo šta kaže FIFA (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.11.17. | 16:11

Edvin Kardona pred suspenzijom

Spektakularan gol u Superklasiku na Monumentalu za vođstvo Boke juniors, crveni karton u drugom delu derbija - po opštim ocenama nepravedno, jer je faul bio nad njim - a danas gest koji neće proći nezapaženo kod čelnika FIFA i koji bi Edvina Kardonu mogao da košta „hlađenja“ na nekoliko utakmica, možda čak i učešća na Mundijalu u Rusiji.

Sve zavisno od toga kakvu mu kaznu odrežu disciplinci Svetske kuće fudbala, posle pregledavanja snimka kontrolne utakmice u Suvonu, gde je reprezentacija Kolumbije poražena od Južne Koreje (1:2).

Izabrane vesti

Ako se strogo bude pridržavala pravila o nultoj toleranciji kad je reč o uvredama na rasnoj osnovi, nema dileme da će Edvin Kardona biti sankcionisan. Sredinom drugog poluvremena, posle duela Hamesa Rodrigeza i Kima, usledila je gužva na terenu, pale su teške reči, a tom prilikom 24-godišnji vezista je napravio gest kojim vređa Azijate na rasnoj osnovi.

Ovo mu FIFA neće oprostiti.

Inače, MLB liga je sa pet utakmica zabrane igranja kaznila kubanskog bejzbol igrača Julija Gurijela zato što je na sličan način vređao Japanca Jua Darviša.

 


tagovi

Edvin KardonaFIFAFIFA suspenzijaKolumbijameđunarodni fudbalreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara