""
""

Zagorčić: Ovo nije tako grub udarac, moramo da verujemo u sebe!

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.08.15. | 23:39

"Nadam se da ćemo u Novom Sadu odigrati kvalitetnije i uspeti da pobedimo. Osim rezultata, nismo se osramotili, igrali smo fudbal i mislim da je publika uživala", rekao je strateg Lala

Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić s razlogom je bio razočaran nakon ubedljivog poraza svog tima u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope od češke Viktorije Plzenj.

Izabrane vesti

On je poručio da je njegova ekipa pokušala da se suprostavi kvalitetnom protivniku, ali nije mogla da pronađe rešenje za njegovu igru.
"Generalno, pokušali smo da igramo fudbal i naišli na jednu zaista odličnu ekipu, koja je u prvom poluvremenu pravila pritisak i dominirala, pogotovo u prekidima, gde nam je stvarala mnogo problema. Jednostavno, nismo uspeli da ispariramo. Završnih pet minuta prvog poluvremena smo imali dobre situacije. Pokušali smo kroz pas igru, imali smo par šuteva, jesu bili slabi i loši... Početkom drugog poluvremena smo došli do željenog, pritisli smo Viktoriju i dominirali. Napravili smo dve kobne greške koje su nas koštale. Rezultat je mogao da bude drugačiji, ali iskusniji protivnik zna da igra ovakve utakmice", rekao je Zagorčić.

Strateg Lala svestan je koliko će teško biti na Karađorđu, ali se sigurno potajno nada podvigu.
"Nadam se da ćemo u Novom Sadu odigrati kvalitetnije i uspeti da pobedimo. Osim rezultata, nismo se osramotili, igrali smo fudbal i mislim da je publika uživala".

Viktorija je promenola trenera. Da li ste pripremili neku razliku u odnosu na pripremu utakmice?
"Ne, Viktorija nije igrala drugačije u odnosu na prethodne utakmice. Sve smo znali o njima. Jedino što je bilo drugačije je igrač sa brojem 17 (Hrošovski), njega nismo očekivali, a sve ostalo jesmo".

Vojvodina nije uspela da stvara prilike kao u prethodnim utakmicama.
"Imali smo pet-šest otvorenih šuteva. Nismo navikli na velike utakmice. Nedostaje nam samopouzdanje i moramo da izrastamo iz utakmice u utakmicu"

Šta je uzrok porazu osim neiskustva?
"Naišli na zaista odličnu, uigranu ekipu, koja u svakom momentu zna šta radi".

Češki novinari su potsetili Zagorčića da je rekao kako su šanse za prolazak 50:50, kako to vidi sada?
"Mi smo ekipa koja se neće predavati. Nismo ostvarili željeno i sada Viktorija ima mnogo veće šanse, ali procentualno imamo šanse i čvrsto verujemo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat".

Kako da motivišete igrače nakon ovakvog poraza?
"Ne bih rekao da je ovo tako grub udarac. Greške su normalne, rekli smo momcima da dignu glave, da imamo revanš, čeka nas i prvenstvo protiv Novog Pazara. Moramo čvrsto da verujemo u sebe i idemo napred", zaključio je strateg Novosađana.

Sa druge strane, trener Viktorje iz Plzenja Karel Krejči imao je mnogo razloga za zadovoljstvo.
"Zadovoljan sam rezultatom, koji je jako važan, kako za ekipu, tako i za mene lično. S obzirom na to da nismo imali mnogo vremena za pripremu i da nas očekuje više vremena za revanš, očekujem da ćemo se potpuno spremiti. Trudio sam se da smirim igrače i psihološki ih spremim za ovaj susret. Ne mislim da je igra bila potpuno bez grešaka, niti da nam ovaj rezultat garantuje prolaz dalje, ali nam daje mnogo nade pred revanš. Zadovoljan sam svojim igračima i njihovim potencijalom", rekao je Krejči.

Zagorčić je rekao da je iznenađen igračem sa brojem 17 – Hrošovskim.
"Patrik je odličan igrač i stići će daleko ako nastavi tako da radi. On je svoju odličnu igru pokazao i u reprezentaciji Slovačke".

Krejči je pre ove utakmice imao premalo vremena, a mnogo pritiska?
"Zadovoljan sam. Iskreno, drago mi je što je premijera usledila posle četiri dana, a ne nakon dužeg perioda. Trudio sam se da momci ne primete bilo kakvu moju nervozu i nestrpljivo sam pratio tok utakmice sve do samog kraja. Znači mi mnogo što je sve bilo uspešno", rekao je trener Plzenja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zlatomir ZagorčićFK VojvodinaSrbijaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara