Nermin Haskić
Nermin Haskić

Zahuktava se trka za najboljeg strelca Superlige, Haskić het-trikom do pol pozicije, senzacija u Vranju

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.19. | 16:58

Malo iznenađenje i u Novom Sadu, Čuka slavila u Subotici

Aleksa Vukanović je rešio da dobre igre u Kruševcu naplati na Topčiderskom brdu, pa makar i uz bar privremeno žrtvovanje mintuaže, Nermin Haskić je to umeo da iskoristi i sada je prvi strelac Superlige, pride napumpan samopouzdanjem posle het-trika u ubedljivoj pobedi Radničkog nad Radnikom u derbiju juga u Nišu – 4:1 u 24. kolu prvenstva Srbije.

Džaba Surduličanima što su “na prepad“ prvi stigli do gola na Čairu već u trećem minutu, Haskić se u nastavku razgoropadio i do kraja poluvremena tri puta tresao mrežu Radnikovog reprezentativnog golmana Nikole Vasiljevića, pa je postalo jasno da bodovi ostaju na Čairu. Stefan Đorđević je u nastavku samo potvrdio razliku u kvalitetu, pa i želju Nišlija da Partizanu ne predaju drugo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Posle 159. večitog derbija čak osam bodova prednosti za Radnički u odnosu na Partizan. Niko se tome nije nadao pred početak sezone, ali Radnički je vezao već sedam pobeda, a u poslednjih 11 kola ispustio je - verovali ili ne - samo dva boda.

Detalj sa Čaira

Za nevericu i rezultat iz Vranja u kojem je Dinamo uz dva gola nekadašnjeg napadača pirotskog Radničkog Željka Dimitrova savladao Napredak sa 4:0 i demonstrirao da nije tokom zimske pauze bez osnova najavljivao mnogu bolju igru na proleće. Takođe je još jednom podvukao utisak da se Napredak jednostavno urušio posle odlazaka Vukanovića i Miloša Vulića u Crvenu zvezdu. Nije to isti tim o čemu svedoči i samo jedna bod iz prva tri prolećna kola.

Dinamo sa druge strane ima već sedam. Za prvih sedam u debitantskom nastupu u eliti trebalo mu je čak 12 kola. U narednih 10 uzeo je još jedan, a onda kreće neobjašnjiva renesansa u Vranju.

Malo iznenađenje i u Novom Sadu, pošto su vrlo dobri Stefan Čolović i Nemanja Čović povukli Proleter do pobede od 2:0 protiv Mladosti. Tim iz Slane Bare doduše još ne možemo da upišemo na spisak sigurnih učesnika plej-ofa, ali zato možemo da precrtamo niz nepobedivosti Lučanaca, koji je trajao još od 24. novembra.

Na ruku Lučancima nije išao ni rezultat iz Subotice gde je Čukarički savladao Spartak sa 2:1. Strelci su bili Ognjen Mudrinski i Samjuel Ovusu, dok je utešni pogodak za Subotičane potpisap Dejan Đenić. Valja istaći da je ovo bio jubilarni, 10. gol Mudrinskog ove sezone, iako ga je šef struke Brđana Simo Krunić tokom jeseni dugo koristio kao džokera sa klupe. Naterao ga je ipak Mudrinski da prihvati da nema boljeg u timu, pa sada Ognjenovo ime stoji uz ono El Fardua Bena.

Efikasniji su samo Rikardo Gomeš (12 golova), Vukanović (13) i Haskić (16).

Mitošević na Voždovcu

Na kraju, minimalac Voždovca protiv Vojvodine na krovu tržnog centra. Terensku inicijativu domaćih je u zasluženu pobedu pretvorio iskusni Nikola Mikić golom u 88. minutu utakmice, pa je Vojvodina ostala na prolećnoj nuli. I kad je broj osvojenih bodova u pitanju. I kad je reč o broju postignutih golova. Nikako da na Karađorđu izrone iz krize.

 

SRBIJA 1 - 24. kolo:

Petak
Mačva - Rad 0:0

Subota
Dinamo Vranje -  Napredak 2:0 (1:0)
/Popović 40, Dimitrov 51/

Voždovac  - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Mikić 88/

Proleter - Mladost 2:0 (1:0)
/Čolović 19, Čović 48/

Radnički - Radnik 4:1 (3:1)
/Haskić 8, 30, 43, Đorđević 63 - Milovanović 3/

Spartak - Čukarički 1:2 (0:0)
/Đenić 86 - Mudrinski 26, Ovusu 43/

Crvena zveda - Partizan 1:1 (0:1)
/Pavkov 75 - Nikolić 37/

Nedelja
15.00:  (1,70) Bačka (3,40) Zemun (5,10) 
***Kvote su podložne promenama

FotoStar Sport


tagovi

Nermin HaskićOgnjen MudrinskiŽeljko Dimitrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara