Lamelo Bol (Foto: AFP)
Lamelo Bol (Foto: AFP)

Zašto Lamelo Bol mora da prikriva tetovažu na vratu? (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 03:38

Ranije je na isto bio prinuđen njegov stariji brat Lonzo Bol

Tetovaže su postali sastavni deo aksesoara NBA igrača, ali nisu baš sve dozvoljene. Tako će plejmejker Šarlota Lamelo Bol, koji će od naredne sezone početi da odrađuje petogodišnji ugovor težak 260.000.000 dolara, svoju morati da krije, makar dok je na terenu, prenosi Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a.

U pitanju je tetovaža ispod njegovog levog uha sa inicijalima "LF", skraćeno za "LaFrance" - njegovo srednje ime, ali odnedavno i naziv Bolovog brenda odeće. Prema NBA pravilima, izručito je zabranjeno da na telima igrača budu istaknuti logotipi čija svrha može da bude komercijalne prirode. Tačnije, zabranjeno je tim putem reklamirati brendove.

Izabrane vesti

Košarkaš Šarlota je proteklih nedelja imao razgovore sa predstavnicima lige na tu temu, a počeo je da prikriva tetovažu u porazu od Majamija od pre nekoliko dana kako bi izbegao sankcije. Sakrio ju je i u porazu od Milvokija 99:130, ali ga to nije sprečilo da Baksima isporuči 37 poena.

Interesantno je da najmlađi od braće Bol ima sličnu tetovažu i na levoj šaci, ali je daleko manje upadljiva od one koju ima na vratu. On je pokušao da se odbrani tako što je insistirao da inicijali "LF" predstavljaju njegovo srednje ime, kao i da ih je koristio i mnogo bre nego što su postali deo njegovog brenda.

Takođe, ovo nije prvi put da se u Bol porodici dešava slična situacija. Lamelov stariji brat, Lonzo je još 2018. imao istetovirano "Big Baller Brand" (kompanija za sportsku opremu koji je otvorio njihov otac Lavar), pa je morao to da krije. Izgleda da 22-godišnji plejmejker Šarlota nije naučio na greškama svog brata.

Lamelo je na putu da postane daleko najuspešniji član Bol porodice. Lonzo je svojevremeno bio drugi pik na NBA draftu, ali zbog povreda nije ispunio potencijal i pitanje je kako će izgledati dalji tok njegove karijere. Šarlot je 22-godišnjeg plejmejkera izabrao kao 3. pika pre tri godine, a odmah je dobio i priznanje za najboljeg rukija godine, dok je 2022. upisao i prvi Ol-star nastup. Ove sezone beleži 22,2 poena, 8,6 asistencija i 5,4 skoka u dresu Hornetsa.


tagovi

Lamelo BolŠarlot HornetsEXTRA TIME

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara