""
""

Završila se i „najbolja najgora NBA serija“ - Toronto izborio finale sa Klivlendom

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.16. | 08:34

Gotova je i poslednja serija polufinala konferencija u NBA ligi

Čekali su u Kanadi 15 godina da bi prošli prvi krug plej-ofa, a onda su otišli i korak dalje – sinoćnjom pobedom protiv Majamija 116:89, po prvi put u 20-godišnjoj istoriji kluba Toronto se plasirao u finale Istočne konferencije. Tako je opravdao drugo mesto na Istoku nakon regularnog dela sezone te rekordnih 56 pobeda, a u finalu ih čeka jedina ekipa koja je bila bolja od njih – Klivlend Kavalirsi.

Izabrane vesti

„Najbolja najgora serija“, kako se s razlogom može nazvati dvoboj Reptorsa i Hita jer smo u ovih sedam utakmica videli dosta uzbudljivih trenutaka, ali i dosta loše košarke, u svom poslednjem činu nije ponudila puno neizvesnosti. Toronto je praktično od prve četvrtine kontrolisao vođstvo, a koliko god se Majami trudio da se vrati u utakmicu, toliko su Reptorsi uvek imali odgovor za odlazak na 10-ak koševa prednosti.

Još jednom se trener Majamija Erik Spolstra odlučio na ekstramalu postavu u kojoj je Džastis Vinslou glumio centra u napadu, a u odbrani čuvao plejmejkera Toronta Kajla Laurija. To je dobro izgledalo na početku utakmice, ali su problemi počeli kada je Dvejn Vejd vrlo rano morao na klupu zbog dve lične greške. Majami je tada jednostavno ostao bez pravih napadačkih opcija pa se ekipa s Floride mučila da postigne koš. Dodajte tome veliku razliku u skokovima (na kraju utakmice 50-30 u korist Reptorsa) te činjenicu da su napokon raspoloženi bili Kajl Lauri (više) i Demar Derozan (manje) i recept za pobedu Reptorsa je tu.
„Nikad nismo sumnjali u Kajla i Demara. Oni su naši Ol-star igrači, a večeras su tako i igrali. Obojica su igrali odlično i nosili nas do pobede“, izjavio je posle utakmice trener domaćina Dvejn Kejsi koji sada ima 48 sati da pripremi ekipu za seriju protiv Klivlenda koja počinje u utorak uveče. Na početku, Toronto neće računati na povređenog centra Jonasa Valančijunasa, ali Kejsi je optimista.
„Klivlend je favorit, ali ova ekipa je i dalje gladna. Nikad ne recite nikad.“

Što se sinoćnje utakmice tiče, najefikasniji je bio Lauri koji je ubacio 35 koševa i imao devet asistencija, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Derozan je dodao 28 koševa i osam skokova, a još jednu bitnu utakmicu odigrao je centar Bizmark Bijombo koji je ubacio 17 koševa i imao 16 skokova. Demar Kerol je dodao 14 koševa i pet skokova, a Patrik Paterson po 11 koševa i asistencija.

Kod Majamija najefikasniji Dvejn Vejd i Goran Dragić s po 16 koševa. Dvocifreni su bili još četvorica igrača – Džastis Vinslou (14p, 8s, 2uk, 2b), Džo Džonson (13k, 3s) i Luol Deng (12p).

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaMajami HitKajl Lauri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara