"Kojić, Drinčić i Jojić su slavili golove u derbijima"
"Kojić, Drinčić i Jojić su slavili golove u derbijima"

Zemljotres emocija trese Humsku: Ne čekajte 90. minut da presudite Zvezdi! Nisu nas zaboravili, pamte sve naše golove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.02.16. | 11:26

Bivši fudbaleri Partizana i junaci prethodnih derbija savetuju članove sadašnje generacije

Kojić, Drinčić i Jojić su slavili golove u derbijimaZemljotres fudbalskih emocija trese bivše fudbalere Partizana. Pred 150. večiti derbi, naviru sećanja nekim od junaka skorijih orkšaja sa Crvenom zvezdom, zbog čega su rešili da ohrabre članove sadašnje generacije kluba iz Humske 1, uzdrmane nikad gorom sezonom u Superligi.

U video poruci objavljenoj na sajtu crno-belih, golmani Vladimir Stojković i Milan Lukač, te strelci pobedonosnih golova minulih godina, Miloš Jojić, Nemanja Kojić i Nikola Drinčić sećaju se kako je to izgledalo ne tako davno i poručuju izabranicima Ivana Tomića da budu hrabri, bez obzira što je na tabeli „minus 29“.
Da li znate da 21 godinu za Partizan nije dosuđen penal u večitim derbijima? Što je mnogo - mnogo je. Ali, kad se „gine“ na derbiju, onda se zna kako se čuva naša mreža. To očekujem i od bas. Budite onakvi kakvi smo bili zajedno i kako bi Partizan trebalo da igra. Kljajo, Šaro, Mare, dosta sreće na derbiju. Mreža se čuva kao svetinja“, posavetovao je iz Turske Milan Lukač, junak 146. derbija, kad je „skinuo“ dva penala (Milošu Ninkoviću i Nikoli Mijailoviću).

Izabrane vesti

Lukač brani penal Ninkoviću u 146. derbijuIz Izraela se javio njegov kolega, Vladimir Stojković, sada prvotimac Makabija iz Haife.
Momci, svi smo igrali, pobeđivali i gubili derbije. Nemojte da se plašite. Pokažite srce. Teška je situacija, ali igrajte kako znate. Ivan Tomić će napraviti sjajnu taktiku, zna kako se dobija derbi. Slušajte kapitena Sašu Ilića, ovo je trenutak kad bi trebalo da pobedimo, pošto je klub u teškoj situaciji. Izgarajte 90 minuta i niko vam ništa neće reći, šta god da se desi“, rekao je Stojković.

Drinčićev projektil za 1:0 u Humskoj 18. oktobra 2014.Nikola Drinčić je dvaput bombama presudio Crvenoj zvezdi i kao u navijačkoj pesmi Grupe JNA „Dobro pamtim sve“ posavetovao crno-bele.
Nisam vas zaboravio. A verujte nisu ni oni vas. Svaki vaš gol dobro pamte. Samo se setite da ste vi Partizan i da zajedno možete sve. Za svaki gol, za pobedu, Grobare i Jug“, rekao je Drinčić koji je video snimio pored svojih dresova iz perioda kad je igrao u Humskoj 1.

U sećanju armije Partizanovih pristalica je, svakako i pogodak Miloša Jojića, a sadašnji član Kelna je možda i najviše od svih uneo emocije u govor.
Kad dođete u Partizan kao dete, prvo naučite da je ljubav prema klubu bezrezervna. Potom lojalnost, požrtvovanje, borbenost. I to da se za grb Partizana gine. Radili su to mnoge generacije pre nas. Tako će biti uvek. Veurjem da jedva čekate da istrčite na teren. Zato, od prvog minuta: pun gas, motivisano. Navijači će napraviti dobru atmosferu, nosiće vas, samo zajedno možemo do pobede. Samo hrabro. I da: nemojte da čekate 90. minut“, nasmejao se Jojić.

Jojićev pogodak iz slobodnjaka u 144. derbijuU sličnom tonu crno-belima se obratio i Nemanja Kojić, čija karijera je u jednom trenutku ličila baš na trenutne prilike u klubu iz kojeg je prošlog leta otišao u turski Gacijantep BB.
Kad su me svi otpisali izlazio sam jači. Imao sam dva preloma stopala, hteo da ostavim sve, ali sam verovao u sebe. Čak sam uspeo da postignem gol u derbiju. Momci, morate da verujete u sebe, kao što ja verujem u vas. Nadam se da ću videti u subotu nekog od vas kako postiže taj pobedonosni gol. Naravno, nemojte da čekate 90. minut, kao ja. Iz sveg srca vam želim da osvarite mnogo važnu pobedu. Videćete: život će vam se promeniti“, rekao je Kojić.

Pogledajte kako je to izgledalo...

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Vladimri StojkovićSuperligaSrbijaFK PartizanNikola DrinčićNemanja KojićMiloš JojićMilan Lukač150. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara