""
""

Zenitova pobednička formula - Marković spakovao 14 asistencija, Karasev i Tulson zatrpali Cmoki

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.17. | 18:45

Đorđe Gagić opet imao epizodnu ulogu u teškom porazu - 84:56

Kada Stefana Markovića nema u sastavu, Zenitu ne ide najbolje. To se videlo u nedavnom porazu od Hapoela iz Jarusalima. Ali, kada je srpski as na parketu, tim iz Sankt Peterburga gazi sve pred sobom. Tako je ovog popodnevna stradao Cmoki i to sa ubedljivih 84:56. 

Izabrane vesti

A Marković je još jednom odigrao vrhunsku rolu. Nije bio toliko raspoložen da postiže poene, koliko je uživao u tome da namesti akcije svojim saigračima. Tako je utakmicu završio sa pet poena, ali čak 14 asistencija! Srpski plejmejker još jednom je potvrdio da igra u životnoj formi i da bi njegov eventualni izostanak iz srpskog tima na Evrobasketu predstavljao preozbiljan udarac za aktuelnog svetskog i olimpijskog vicešampiona. 

U izostanku njegovih poena dodatni angažman imali su Sergej Karasev sa 20 i Rajan Tulson sa 17 koševa. 

Međutim, nakon ishoda prvog kvartala malo ko je očekivao da će Cmoki tako lako položiti oružje. Gosti su posle deset minuta imali vođstvo rezultatom 22:20, ali već u drugoj deonici sve se okrenulo. 

Prvo je serijom 8:0 okrenut rezultat, da bi onda Zenit nanizao još 12 koševa u finišu prvog poluvremena i došao do prve dvocifrene prednosti na meču (42:32). Već u trećem periodu sve je bilo rešeno. Zenit je lagano krckao protivnika i razliku dizao do maksimalnih 19 koševa u datom trenutku, da bi poslednja četvrtina učinila da Cmoki bude ponižen.

Gosti su u poslednjih deset minuta postigli samo osam koševa, a konačnih 84:56 zapravo je doneo i najveću prednost na meču.

Kod gostiju Aleksandar Kudrautsau je imao 16 poena, dok je nekadašnji srpski reprezentativac Đorđe Gagić ponovo imao epizodnu ulogu. Na terenu je proveo deset minuta i za to vreme skupio četiri poena i isto toliko izgubljenih lopti.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Đorđe GagićRajan TulsonSergej KarasevStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara