""
""

ZLATNA KOPAČKA: Dost skroz poludeo, a evo ga i Ikardi - 15 najvećih asova u samo četiri gola

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.03.17. | 10:43

Holanđaninu se sve otvara da postane prvi golgeter Evrope...

Kola je sve manje, a trka sve žešća. Vikend za nama doneo je zanimljiva pomeranja na listi najboljih evropskih strelaca

U nikad zanimljivijoj sezoni kada je u pitanju trka za Zlatnu kopačku Lionel Mesi je za sada preživeo na prvom mestu iako nije postigao gol ovog vikenda, ali zato su "vredni" bili njegovi verni pratioci iz Bundeslige i očigledno najveći rivali - Pjer Emerik Obamejan i Robert Levandovski. Gabonac je u porazu Dortmunda dao jedan gol Herti, dok je Poljak dva puta tresao mrežu Ajntrahta iz Frankfurta. Odbrana Lacija zaustavila je sinoć Andreu Belotija, no on i dalje uživa deleći drugo mesto sa 22 komada na svom kontu.

Izabrane vesti

Golove su prethodnih dana davali i Antoni Modest (dva) i Edin Džeko i Luis Suarez, međutim, junaci kola su svakako Bas Dost i Mauro Ikardi. Ovaj prvi je čak četiri puta pogađao mrežu Tondele u trijumfu Sportinga od 4:1, a Ikardi je upisao het-trik protiv Atalante (7:1).

Zanimljivo, na snažnog Holanđanina iz lisabonskog Sportinga do skora niko nije ozbiljno računao, ali on sada maltene izbija u prvi plan jer njegovom klubu slede četiri izuzetno lagana meča sa ekipama iz donjeg dela tabele (Nasional, Aruka, Setubal i Boavista), a kako je koeficijent portugalskog šampionata 2,00, na Dosta ozbiljno treba računati u finišu.

Dovoljno će biti da bacite pogled na trenutni poredak pa da vidite kakva nas završnica trke za Zlatnu kopačku očekuje do samog kraja sezone...


tagovi

Zlatna kopačkaŠpanijaSerija APrimeraPremijer ligaPortugalNemackaLiga 1ItalijaFrancuskaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara