"Slavlje Voždovca u Kruševcu"
"Slavlje Voždovca u Kruševcu"

Zmajevi poleteli iz gnezda, gol na strani i dalje misaona imenica za Radnički

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.11.14. | 15:24

Voždovac slavio u Kruševcu, tim iz Kragujevca i dalje ne zna za pogodak na strani. Ali je u Lučanima izvukao bod

Slavlje Voždovca u KruševcuPrva pobeda Voždovca na strani i nastavak golgeterske agonije Radničkog, koji je na gostovanju kod Mladosti u Lučanima izvukao bod, ali je ostao na samo dva pogotka (?!) u prvih 12. kola Superlige  – 0:0.

Doduše, Neško Milovanović bi trebalo da bude zadovoljan današnjim rezultatom s obzirom na to da je Radnički već od 30. minuta imao igrača manje na terenu zbog isključenja nervoznog Marka Perovića, kojem je sudija Aleksandar Vasić pokazao put u svlačionicu zbog – barem se tako učinilo – žustrog prigovora posle jedne gužve na terenu.

Izabrane vesti

Očekivano, Mladost je preuzela potpuno inicijativu na terenu, ali nije uspela da probije bedem pred golom Nemanje Supića.  Prvih pet utakmica ove sezone u Lučanima donela su po tri gola, uvek na obe strane. Danas su mreže mirovale.
"Što bi se narodski reklo čim igraš protiv zadnjeg na tabeli misliš da si osvojio tri boda. Ipak borba do fanatizma i u igri sa igračem manje donela je zaslužen bod Radničkom. Nisam zadovolljan učinkom svojih igrača danas, jer nas očekuju tri izuzetno važne utakmice u kojima bi bio zadovoljan da izvučemo po bod iz svake", komentariše trener Mladosti Neško Milovanović.

Kolega iz Radničkog Nenad Milovanović ne brine zbog problema sa realizacijom.
"Bitno je da 180 minuta nismo primili gol iako navijači traže da ekipa ima i bolji golgeterski učinak. To je moglo da se ostvari i danas u nadoknadi vremena, ali nismo imali sreće".

Uzbudljivije je bilo u Kruševcu gde je Voždovac zahvaljujući brzim golovima u 23. i 26. minutu bacio na kolena domaći Napredak – 2:0. Miloš Džugurdić je na asistenciju Stefana Babovića načeo tim iz Kruševca, da bi potom proigrao Davora Škerjanca čije su "makazice" i definitivno otklonile sumnju u ishod meča.

Loš dan za Napredak upotpunile su povrede Nemanje Janičića i Predraga Govedarice, koji su još u prvom poluvremenu morali van igre pošto su u sudaru glavama zaradili potres mozga. Trener Saša Štrbac ipak kaže da će se obojica brzo vratiti na teren. Malo je to da bi ga učinilo zadovoljnim.
"Ovo je najlošija igra mog tima od kada sam ja trener. Voždovac je zasluženo pobedio i tu nema šta da se prigovori", kratak je bio Štrbac.

Zoran Milinković može da sebi dozvoli osmeh. Voždovac polako beži od zone ispadanja.
"Zaslužena pobeda. Jeste bilo prilika i pred našim golom, ali i mi smo imali dosta zicera. Dug je put pred nama, ali nam ova pobeda mnogo vredi".

SUPERLIGA, 12. kolo:

Mladost Lučani – Radnički Kragujevac 0:0

Napredak – Voždovac 0:2 (0:2)
/Džugurdić 23, Škerjanc 26/

17.00: Novi Pazar – Borac  Čačak
17.00: Jagodina - Rad
18.00: Crvena zvezda – Čukarički
18.00: Vojvdina – Donji Srem
19.00: Radnički Niš – OFK Beograd

Nedelja:
13.00: Spartak – Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Davor ŠkerjancMarko PerovićMiloš DžugurdićMladost LučaniNapredak KruševacRadnički KragujevacSrbijaStefan BabovićSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara