Zmajevi užasni posle Partizana, Cedevita Olimpija primila stotku protiv Huventuda

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.10.19. | 22:46

Slovenački tim doživeo debakl u Španiji

Najavljivao je Slaven Rimac da će njegov tim na gostovanju Huventudu pokušati da pokaže da još uvek ništa nije gotovo u Evrokupu, ali španski tim je ipak pokazao da je, bar u ovom momentu, mnogo bolji od Cedevita Olimpije. Zmajevi su u petom kolu Evrokupa čak „popili“ i stotku, pa se u izuzetno lošem raspoloženju vraćaju u Ljubljanu - 101:81.

Ne treba mnogo trošiti reči o igri slovenačkog tima u odbrani, koji je samo u prvom poluvremenu uspeo da primi neverovatan 61 poen. Napad to nije uspeo ni približno da isprati, iako je delovao prilično korektno, pa je Huventud odneo treću pobedu i Zmajevima ostavio da drže fenjer u Grupi C.

Izabrane vesti

Jedino su Marko Simonović i Kodi Miler-Mekintajer sa po 16 poena uspeli donekle da poprave utisak u slovenačkoj ekipi. Kod domaćih se niko posebno nije isticao, svi su imali gotovo podjednak broj poena, a najefikasniji je bio Klemen Prepelič sa 17 poena.

Pravo je pitanje šta se desilo sa istom tom Cedevita Olimpijom koja je pre svega nekoliko dana pred domaćim navijačima ograničila Partizan na samo 69 poena za čitavu utakmicu. Već od starta se videlo da nešto ne štima u defanizivi, a Huventud je timskim snagama otišao na plus devet. Druga četvrtina nije donela ništa bolju igru Zmajeva, primili su 33 poena, dali „svega“ 22, pa su na pauzi zaostajali – 61:41.

Konsolidovala se, doduše, Cedevita Olimpija u trećoj deonici i donekle je zaustavila Huventud u nameri da dođe do još ubedljivije prednosti. Ipak, nije imala snage da priđe bar malo bliže i ovaj meč učini nešto zanimljivijim. Ništa se preterano nije promenilo ni u završnom kvartalu. Španci su uspešno održavali prednost, došli do stotke i tako faktički iz daljeg nadmetanja izbacili slovenački tim - 101:81.

Ratiofarm Ulm je ubedljivo slavio protiv Makabi Rišona na svom terenu, mada je izraelski tim bio u igri sve do sredine poslednje četvrtine. Tada je usledila furiozna završnica Ulma, koji je napravio seriju 8:0, otišao na dvocifrenu razliku i do kraja je samo još više uvećao – 103:89.

Izraelci su u nekoliko navrata tokom utakmice čak i vodili, ali im je presudio neverovatni Zoran Dragić, koji je odigrao jednu od najboljih partija u svojoj karijeri. Slovenac je ubacio čak 33 poena, pa je uz Dereka Vilisa koji je upisao dabl-dabl uz 19 poena i nestvarnih 16 skokova, vodio domaći tim do pobede.

Pokušali su sa druge strane Džordan Sving sa 20 poena, te Aleks Hamilton sa 18 i Frederik Burdijon sa 17 poena da izvuku stvar, ali jednostavno nisu imali snage da se odupru završnom naletu Ulma.

Ista ona Breša koja je prethodne sedmice postigla samo 35 poena na domaćem terenu protiv Darušafake, danas je došla do veoma vrednog trijumfa u gostima protiv Nantera. U prilično izjednačenoj košarkaškoj prednosti, sve je rešeno u poslednjoj četvrtini – 65:73.

Breša je uhvatila nešto bolji ritam na startu, uglavnom je poenima sa linije za slobodna bacanja dolazila do poena, dok su se domaći vraćali isključivo trojkama. To, ipak, nije bilo dovoljno za poslednji nalet Italijana, koji su sve finiširali serijom 9:3.

Veoma zanimljivo je da je na ovom meču za Nanter debitovao Viktor Vembanjama, koji ima svega 15 godina. Visok je čak 218 centimetara i igra na poziciji centra, a mnogi ga smatraju velikim prospektom francuske košarke. Ovaj momak je protiv mlade reprezentacije Srbije starosti do 16 godina ovog leta došao do dabl-dabl učinka (11 poena, 10 skokova).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Deandre Lensdaun sa 16 postignutih poena, a pratio ga je Kenet Horton sa dva manje. Što se Nantera tiče, istakao se Tejlor Smit koji je ubacio 17 poena,  a dobar je bio i Isaija Kordinije koji je meč završio sa 16 poena.

EVROKUP – 5. KOLO

Grupa A

Utorak
Ulm - Makabi Rišon 103:89
/Dragić 33 - Sving 20/

Sreda
20.00: Andora - Promiteas
21.00: Virtus Bolonja - Monako

Grupa B

Utorak
Ritas - Venecija 72:81
/Ehodas 26 - Šapel 21/

Sreda
18.00: Lokomotiv Kubanj - Tofaš
19.15: (2,15) Limož (14,5) Partizan (1,80)

Grupa C

Utorak
Nanter - Breša 65:73
/Smit 17 - Lensdaun 16/

Huventud - Cedevita Olimpija 101:81
/Prepelič 17 - Simonović, Miler-Mekintajer 16/

Sreda
18.15: Darušafaka - Uniks

Grupa D

Sreda
19.00: Budućnost - Oldenburg
20.00: Gdinja - Galatasaraj
20.45: Unikaha - Trento

PišeSrđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (Cedevita Olimpija / Jurij Kodrun)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara