"Slavlje Voždovčana"
"Slavlje Voždovčana"

Zmajevima prija 40 stepeni, Rad izgoreo na Banjici, Radnik odoleo na debiju u Bačkoj

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.07.15. | 18:48

Tri boda za Voždovac na startu nove sezone i bez golova na utakmici u Subotici

Slavlje Voždovčana

Uslovi prigodniji za fudbal na plaži na startu superligaške sezone u Srbiji. Barem za klubove koji su okasneli u postavljanju reflektora zbog čega su utakmice između Spartaka i Radnika, te Rada i Voždovca igrane na tropskoj temperaturi od skoro 40 stepeni Celzijusa. U takvom ambijentu, a u skladu sa svojim imenom, najbolje se se snašli Zmajevi, koji su na Banjici uspeli da savladaju Rad sa 2:0 i nagoveste da ove sezone možda neće do poslednjeg kola strepeti za opstanak.

Izabrane vesti

Marko Adamović i Borislav Terzić posle odličnog prodora i prizemnog centaršuta Nemanje Zlatkovića bili su strelci za Voždovac, koji je od samog starta meča bio bolji tim na terenu. Građevinari, koji su prošle sezone dva puta kao pobednici izašli iz susreta sa Zmajevima, kao da nisu mogli da se priviknu na nehumane uslove za igru.
"Desilo se sve ono čega sam se pribojavao. Mi smo promašili svoje šanse, bili kažnjeni zbog toga, a potom ceo meč jurili pogodak. Odbrana nije bila na svom nivou i na tome ćemo morati da poradimo u nastavku sezone. Jedino je Borko Veselinović bio raspoložen u našim redovima. Ostali su apsolutno podbacili. Što pre moramo da zaboravimo duel sa Voždovcem i okrenemo se bodovima u drugom kolu", komentarisao je zbivanja na terenu trener domaćih Milan Milanović.

Bratislav Živković je samo kratko sumirao pozitivne utiske.
"Obe ekipe zaslužile su tri već šest bodova zbog uslova. Utakmica je bila odlučena posle našeg prvog pogotka. Tada smo šokirali domaće, a potom uz sjajnog Popovića na golu dokrajčili protivnika".Detalj iz Bačke

Na severu zemlje ništa prijatnije. Pa ni za oko, pošto u susretu Spartaka i debitanta u elitnom rangu takmičenja Radnika nije bilo golova. Prvi deo igre pripao je domaćima, ali je izostala realizacija. U nastavku je Radnik zaigrao hrabrije, ali nedovoljno za bilo kakav konkretan učinak mada Surduličanima ostaje da žale za propuštenom prilikom Miloša Milovanovića koji je sa nekoliko metara promašio ceo gol.
"Interesantna utakmica s obzirom na to da je prvo kolo i na ove vrenmenske uslove. Igrači zaslužuju čestitke, iako nije bilo golova. Moglo je da ih bude. Na obe strane, ali krajnji rezultat je kad se sve sabere realan. Kao što znate nama je ovo bila prva utakmica u Superligi i bilo je evidentno da smo se prvih 45 minuta privikavali na drugačije kriterijume, na mnogo čvršću igru", zadovoljno je komentarisao šef struke gostiju Mladen Milinković.

Trener Spartaka Stevan Mojsilović sasvim drugačije raspoložen.
"Trebalo je da utakmicu rešimo u prvom poluvremenu, ali nas i ove, kao i prošle sezone, očigledno muči ta realizacija i završni pas. Sve u svemu ne mogu da budem zadovoljan, jer smo očekivali pobedu. Polako smo postajali nervozni, pa smo mogli i da izgubimo... Džaba smo se znojili, iako ne pljujem po ovom bodu, jer se i prošle sezone pokazalo da baš on može da bude spasonosan".

Superliga, 1. kolo:

Partizan – Metalac 4:0 (3:0)
/Živković 16, Oumaru 21, Božinov 31, Ilić 90/

Borac – Radnički (N) 2:1 (0:1)
/Jevtović 60, Krstić 81 – Zemljanuhin 37/

Subota:

Spartak – Radnik 0:0

Rad – Voždovac 0:2 (0:1)
/Adamović 31, Terzić 77/

19.00: Jagodina – Mladost (L)
19.00: Novi Pazar – Javor

Nedelja:

17.00: OFK Beograd – Crvena zvezda
19.00: Vojvodina – Čukarički

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaRadnikRadNemanja ZlatkovićMarko AdamovićBorislav Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara