""
""

Zmije iz Fenera udavile portugalsku žabu! Anderleht stradao u Ukrajini! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.03.16. | 21:03

Turski velikan slavio golom Topala u 82.minutu (1:0), remi Sevilje i Bazela

Zmija je udavila žabu u Istanbulu. Mučio se Fenerbahče sa savršeno disciplinovanom postavom Brage, nebrojano puta udarao o tvrd portugalski zid, ali je na kraju slavio. Žuto-crni su krenuli u jedan od mnogobrojnih napada, ali kiks Brage na sredini terena iskoristio je Topal. Za konačanih 1:0

Igrao se 82.minut kada je korakom gazele reprezentativac Turske stigao do šesnaesterca Brage, a zatim levicom pogodio donji levi ugao. Za neverovatno veselje u azijskom delu Istanbula. Bragi za koju nije igrao novi reprezentativac Srbije Nikola Stojiiljković se nema šta zameriti. Jednostavno nisu izdražali.

Izabrane vesti

Anderleht je napravio herojski podvig u Atini i izbacio Olimpijakos, ali sudeći po onome što smo večeras videli u Ukrajini tim za koji je, od 68.minuta igrao Filip Đuričić, zalutao u probrano društvo. Šahtjor je došao do kapitelne pobede (3:1), pa će timu Besnika Hasija biti potrebna magija kako bi se uspravili u revanšu.

Anderleht nema odbranu za ovaj nivo takmičenja. Videlo se to sredinom prvog poluvremena kada je Šahtjor došao do ogromne prednosti. Prvo je Tajson iskoristio smušenost kompletnog defanzivnog reda gostiju i posle karambola ubacio loptu u mrežu. Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0. Kapiten Rudara Dario Srna je mekanim i savršenim centaršutom poslužio Kučera, a Protou nije bilo spasa.

Činilo se da će Šahtjor obrisati patos sa Anderlehtom, ali slavni klub iz Belgije je, kao u Atini, pokazao karakteristike mačke. Pribijeni uza zid, praktično grogirani, gosti su uspeli da se usprave i preko Ačeponga smanje prednost Šahtjora. Ispostavilo se da se nisu dovoljno uspravili. Ukrajinci su se ražestili i ponovo došli do dva gola suficita. I ponovo je usledio sjajan centaršut, ovog puta sa leve strane, a egzekutor je bio Eduardo.


Bazel je kao domaćin izborio pozitivnu nulu u sudaru sa aktuelnim osvajačem Seviljom. Nije bilo mnogo šansi, ali jeste borbe u Švajcarskoj. Sevilja je imala igrača manje od 87.minuta kada je  Nzonzi dobio drugi žuti karton.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA

Bazel – Sevilja 0:0

Dortmund – Totenhem 3:0(1:0)
/Obamejan 30, Rojs 61 i 70/

Fenerbahče – Braga 1:0 (0:0)
/Topal 82/

Šahtjor – Anderlehet 3:1 (2:0)

/Tajson 21, Kučer 24, Eduardo 79 – Ačepong 69/

21.05 Bilbao – Valensija

21.05 Liverpul – Mančester Junajted

21.05 Sparta Prag – Lacio

21.05 Viljareal – Leverkuzen

(Foto Action Images)

 


tagovi

TurskaŠvajcarska 1Nikola StoiljkovićMehmet TopalLiga EvropeFilip ĐuričićFenerbahčeEvropaBragaBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara