""
""

Žoakim Noa kao Divac u najboljim danima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.14. | 20:50

Francuski centar postavlja standarde

Čini se da osećaj koji je Vlade Divac imao, da podeli asistenciju u pravom trenutku, retko ko je imao... Naravno, govorimo samo o centrima. Bila je prava milina gledati srpskog gorostasa kako "šeta" protivnike i deli dodavanja kojima je razigravao saigrače, a najviše se pamte čuveni dueli sa Šakilom O'Nilom iz vremena kada su dominirali Sakramento Kingsi i Los Anđeles Lejkersi.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i legendarni srpski košarkaš je u NBA karijeri ubeležio tačno 3.541 asistenciju i jedan je od svega šest igrača sa preko 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokova (Karim Abdul-Džabar, Tim Dankan, Šakil O'Nil, Kevin Garnet i Hakim Olajdžuvon).

Izabrane vesti

Sada, kada Vlade svoje penzionerske dane provodi u humanitarnom radu širom sveta, neki centri postavljaju standarde u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. 

Tako je francuski dugajlija Žoakim Noa, inače as Čikago Bulsa, u noći između utorka i srede još jednom pokazao da ima kvalitet da postane jedan od najboljih centara svog vremena. Francuski internacionalac je na meču protiv Toronto Reptorsa, koji su Bikovi dobili sa 94:92, postao prvi centar još od 1996. godine koji je uspeo da upiše 13 asistencija! Naravno, prethodni rekord je držao Divac.

I ne samo to – Noa je postao prvi "teškaš" sa tri utakmice u kojima je upisao preko dvocifreni broj asistencija. Prethodno je to pošlo za rukom Bredu Mileru, kada je u sezoni 2005/06 u čak pet navrata uradio tako nešto.

Interesantno, Miler i Noa su sezonu 2009/10 odigrali zajedno u dresu Bikova, pa slobodno možemo reći da je Francuz imao od koga da ispeče zanat.

Podsetimo se sada kako je to Divac radio u svoje vreme.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vlade DivacŽoakim NoaNBA ligaČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara