""
""

Zona sumraka u Humskoj! Vitkovac: Ušla nam je voda u uši!

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.15. | 11:14

„Ovo je bio jako glup poraz“, priznaje krilni košarkaš crno-belih

Košarkaši Partizana uspeli su protiv Mega Leksa da izgube praktično dobijenu utakmicu. Kako drugačije nazvati situaciju u kojoj su crno-beli u 27. minutu vodili sa 18 razlike, a onda dozvolili rivalu da do kraja meča postigne čak 50 poena?!

Najiskusniji igrač Partizana Čedomir Vitkovac na veoma plastičan način je sumirao utiske posle poraza u Pioniru koji je crno-bele značajno udaljio od borbe za gornji deo tabele.
"Protiv Mege ipak nismo odigrali jednu od onih neizvesnih završnica kakve smo već gubili do sada. Ovo je bio jedan glup poraz. Ostaje nam da analiziramo utakmicu, vidimo gde smo grešili, izvučemo pouke i nadam se da ćemo ipak biti bolji", rekao je Vitkovac.

Izabrane vesti

U poslednjih 15-ak minuta duela sa Megom crno-beli kao da su zaboravili kako se igra odbrana.
"Stvarno ne znam kako da objasnim to što nam se desilo. Kada smo došli na plus 18, jednostavno smo prestali da igramo čvrstu odbranu, oni su se baš raspucali i nama je, prosto rečeno, ušla voda u uši", naveo je on.

Vitkovac kaže da je ekipa Partizana sama kriva za neuspeh, već gleda ka sledećim rivalima u Jadranskoj ligi.
"Nema vremena sada da previše žalimo za ovim porazom i pričamo šta bi bilo kad bi bilo. Idemo dalje, čeka nas za nekoliko dana gostovanje MZT-u, to je sada za nas najvažnija utakmica. Nadam se da ćemo konačno zabeležiti prvu pobedu na strani ove sezone", zaključio je Vitkovac.

Njegov 12 godina mlađi kolega Petar Aranitović kaže da je poraz od Mege baš teško pao ekipi.
"Prvo poluvreme smo odigrali onako kako smo se dogovorili, a u drugom to nije bio slučaj. Držali smo se do polovine treće četvrtine, kada je Mega zaigrala još agresivnije. Mi se nismo snašli na taj pritisak. Jednostavno nismo bili na potrebnon nivou i Mega je zasluženo pobedila", objasnio je on.

Ekipi Partizana ovo je bio deveti poraz u 15 utakmica regionalnog takmičenja, a tako loš učinak Partizan nije imao nikada na Jadranu.
"Na nama je sada da se što brže i bolje pripremimo za utakmicu sa MZT-om u Skoplju, iako će nam psihički biti teško. Ali, moramo da probamo da dobijemo prvu utakmicu u gostima  ove sezone", istakao je 21-godišnji bek crno-belih.

Optimizam, kada je u pitanju konačan plasman u regionalnom takmičenju, ipak ne napušta Aranitovića.
"Mislim da uprkos porazu od Mege nismo izgubili sve šanse za plasman među prve četiri ekipe u Jadranskoj ligi. Međutim, ako to želimo, moramo da počnemo da pobeđujemo ekipe koji su ispred nas", zaključio je košarkaš Partizana.

Piše: Marko Protić

 


tagovi

SrbijaPetar AranitovićFK PartizanMega LeksJadranska ligaEvropaČedomir Vitkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara