""
""

ŽREB ZA BARAŽ: Italijanima najteže! Hrvati sa Grcima, direktno zainteresovana i Srbija zbog trećeg šešira

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.17. | 14:07

Poznati parovi novembarskih utakmica

Godinama su bili miljenici Fortune, ali im boginja sreća odavno ne namiguje. Najpre ih je smestila u grupu sa opasnim Špancima, pa su završili kao drugi, a onda su Italijani dobili izuzetno teškog rivala u baražu za plasman na naredno Prvenstvo sveta, odlučeno je na žrebanju u Cirihu.

Izabrane vesti

Azuri, četvorostruki vladari planete, moraće do Mundijala u Rusiji preko Švedske, koja je bila jedno od osveženja kvalifikacija, pa je u konkurenciji Francuske, Holandije i Bugarske završila kao druga. Pritom, igrala atraktivan fudbal, na gol više, zbog čega ekipi selektora Đanpjera Venture neće biti nimalo lako u doigravanju za mesec dana. S tim da im kao prednost ostaje činjenica da će revanš igrati na svom bunjištu.

Što se tiče ostalih parova koje je izvlačio lenegdarni Španac Fernando Jero, svakako je najinteresantniji okršaj Grčke i Hrvatske. Za ishod ovog dvomeča direktno je zainteresovana i Srbija. Ukoliko Heleni eliminišu naše zapadne susede, to će značiti da se Orlovi automatski sele iz četvrtog u treći šešir prilikom žrebanja grupa za naredni Mundijal. A ta ceremonija zakazana je za 1. decembar u moskovskom Kremlju.

Dakle, navijaćemo za Grke. Ako ova opcija ne uspe - pošto smo trenutno prvi ispod crte koja razdvaja treći i četvrti šešir - ostaje nam nada da će baražu interkontinentalnih kvalifikacija Novi Zeland savladati Peru, što ipak nije realno.

U preostala dva duela, Danci i Švajcarci slove za papirante favorite u odnosu na Republiku Irsku i Severnu Irsku.

U Cirihu je održan žreb baraža za plasman na Prvenstvo sveta. Parovi su:

Severna Irska - Švajcarska
Hrvatska - Grčka
Danska - Republika Irska
Švedska - Italija

Prve utakmice su na program od 9. do 11. novembra, revanši su od 12. do 14. narednog meseca.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Evropameđunarodni fudbalplej-ofreprezentacija Danskereprezentacija Grčkereprezentacija Hrvatskefudbalska reprezentacija Italijereprezentacija Republike Irskereprezentacija Severne Irskereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara