"Sve je spremno"
"Sve je spremno"

ŽREB ZA MUNDIJAL: Srbija sa Brazilom ili Srbija sa Poljskom?

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.17. | 08:59

Oči fudbalskog sveta danas (16,00) uperene su ka Moskvi

Sve je spremnoNarednog leta Rusija će biti centar fudbalskog sveta. Biće i danas, pošto je za 16.00 u moskovskom Kremlju zakazan početak žreba grupa za Mundijal 2018.

Srpsku delegaciju predstavljaju predsednik FSS Slaviša Kokeza, direktor Goran Bunjevčević i vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić, koji je nekoliko puta izjavio kako bi voleo da naša reprezentacija za protivnika iz prvog šešira dobije domaćina - Rusiju.

Izabrane vesti

MUNDIJALSKA GROZNICA: Srbija prolazi grupu kvota 3, Orlovi s Hrvatima u grupi kvota 15

Što, verovatno, ne bi bilo loše ako se zna da su među nosiocima i takve fudbalske ale poput Brazila, Argentine, vladajućeg prvaka planete Nemačke, pa šampiona Evrope Portugala, sjajnih selekcija Francuske i Belgije, što ostavlja prostor još za Poljsku kao poželjog rivala iz prvog šešira.
"Nema reprezentacije koju ne bih voleo da dobijemo, pa čak kad su u pitanju Brazil, Nemačka... Najbitnije je kako ćemo mi da odigramo. Moramo da gledamo sebe, odnosno našu igru. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Mundijal", miran je pred žreb Dušan Tadić, jedan od ključnih pojedinaca Srbije u kvalifikacijama.

SPECIJAL - MOZZART kvote za žreb mundijalskih grupa!

Orlovi imaju najslabiji FIFA učinak od svih evropskih selekcija, zato žreb čekaju u četvrtom šeširu, što znači da naši protivnici ne mogu da budu Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja i Saudijska Arabija.

Uostalom...

Prvi šešir: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska.
Drugi šešir: Španija, Peru, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska.
Treći šešir: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran.
Četvrti šešir: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija.

Jedna od najtežih grupa

8628 Protivnik Srbije iz prvog šešira - Brazil - kvota 5,85
8634 Protivnik Srbije iz drugog šešira - Španija - kvota 18,00
8647 Protivnik Srbije iz trećeg šešira - Egipat - kvota 5,60

Replika Zlatnog globusaPrema propozicijama FIFA u jednoj grupi ne mogu da se nađu dve selekcije sa istog kontinenta, a to pravilo ne važi jedino za Evropljane, jer čak 14 reprezentacija dolazi iz ove zone.

Jedna od najlakših grupa

8632 Protivnik Srbije iz prvog šešira - Poljska - kvota 8,70
8635 Protivnik Srbije iz drugog šešira - Peru - kvota 5,85

8649 Protivnik Srbije iz trećeg šešira - Iran - kvota 6,00

Nije ipak moguće da jedna od grupa uopšte nema nijednu evropsku selekciju, jer pravila nalažu da svaka ima - bar po jednu.

Žreb će voditi legendarni engleski napadač Gari Lineker (najbolji strelac Mundijala u Meksiku 1986) i ruska sportska novinarka Marija Komandnaja. Njima će pomagati veličine kao što su Loran Blan, Gordon Benks, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Dijego Armando Maradona, Karles Pujol i Nikita Simonijan.

Orlovi, srećno!

A ako pogodite ko će biti rivali Srbije, osim dobitka, dobićete i piće na račun MOZZARTA! Zato, dođite na bilo koje uplatno-isplatno mesto MOZZARTA da zajedno pratimo žreb iz Moskve, može višestruko da vam se isplati.

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbalMladen KrstajićMundijal 2018fudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara