""
""

Žreb za polufinale: Juventus i Dnjipro kao zebre među lavovima

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.04.15. | 08:45

Stara dama je austajder u Ligi šampiona i najpoželjniji rival za favorite, dok u Ligi Evrope džekpot predstavljaju Ukrajinci

Vreme je i za poslednji žreb u Nionu ove sezone! Priča je došla do pretposlednje strane, danas će u sedištu UEFA biti određeni parovi polufinala Lige šampiona i Lige Evrope.

Izabrane vesti

Španski giganti Real Madrid i Barselona, vladar nemačkog fudbala Bajern iz Minhena i gospodar Apenina Juventus će međusobno odmeriti snage u poslednjoj eliminacionoj fazi pred finale u Berlinu. Kao što se na početku sezone prognozirali o očekivalo, Real, Bajern i Barselona su došli do plasmana među četiri najbolja. Iznenađenje je plasman Juventusa u polufinale, mnogi su očekivali Čelsi na tom mestu…

Juve je odavno “prešao igricu” na domaćem terenu, ali ove sezone je napravio iskorak i u Evropi. Razneo je Borusiju u dva meča, ali se i provlačio se kroz iglene uši: prvo u grupi, a potom i u četvrtfinalu protiv Monaka. Ipak, Italijani su najopasniji kada ih svi potcene. A, čini se da Staru damu mnogi preterano potcenjuju opisujući je kao uplašenu zebru pred lavovima.

Španci se verovatno mole da izbegnu međusobni okršaj i El Klasiko u polufinalu, ali ne bi želeli ni Gvardiolinu mašineriju za rivala. Već smo jednom imali El Klasiko u polufinalu kada je Barselona izbacila Murinjov Real. Iako Real brani titulu, po mnogim argumentima, sada su Katalonci prvi favoriti zbog neverovatne forme u kojoj se nalaze. Bajern je “sedmicom” protiv Porta demonstrirao koliko je moćan i bez polovine tima. Bavarcima je ovo četvrto uzastopno polufinale u Ligi šampiona, a u tri prethodna su im svaki put rivali bili gignati sa Pirineja. Pre tri godine su na penale eliminisali Real, potom su sledeće godine razmontirali Barselonu, da bi lane doživeli težak udarac kada ih je Real uništio usred Minhena. Verovatno bi i oni voleli da izbegnu novi okršaj sa španskim velikanima i dobiju Juventus, ali tradicija kaže da se Nemci najgore provedu upravo protiv Italijana.

Žreb za polufinale Lige šampiona je u 12.00 časova, a sat vremena kasnije će biti određeni parovi polufinala Lige Evrope.

U drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, takođe imamo branioca trofeja, dva tima iz iste zemlje i jednog autsajdera. Sevilja je na dobrom putu da uradi ono što niko nikada nije pre nje i i postane prvi klub u istoriji sa četiri trofeja u ovom takmičenju. I to u roku od samo devet godina! Branilac trofeja je prvi favorit u nastavku, a glavne pretnje će mu biti italijanski klubovi Napoli i Fiorentina. Italijani ove sezone sjajno gruaju u Ligi Evrope, a poput Sevilje imaju i motiv više: Plasman u Ligu šampiona!

Zajedničko im je da u svojim nacionalnim šampionatima nisu na pozicijama koje vode u Ligu šampiona, a od ove sezone osvajanje Lige Evrope donosi direktnu vizu za elitno takmičenje. Svima njim bi taj put bio mnogo lakši ako bi ih kuglice danas pomilovale i za rivala im dodelile ukrajinski Dnjipro koji je apsolutna senzacija takmičenja. I najpoželjniji rival za Sevilju i Italijane.

Vreme je da Đani Infantino još jednom “izmeša” kuglice i da napravi uvod u spektakl koji se čekao od jesenas. 


tagovi

žreb za ligu šampionaUkrajinaŠpanijaSeviljaReal MadridNemackaNapoliLiga šampionaLiga EvropeJuventusItalijaFjorentinaEvropaDnjiproBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara