""
""

Žurka, žurka! Visoka voltaža na Marasiju, Juventus spržen plamenom Grifona, Laza i Čolito maltretirali Damu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.11.16. | 16:55

Ali zato pobesnelu Atalantu ne može niko da zaustavi!

Šampion je nokautiran, razmontiran i spržen u danu visokog napona na Marasiju! Đenova je odigrala partiju za pamćenje - tačnije poluvreme - i deklasirala Juventus 3:1 u danu koji će se dugo pamtiti u crvenom-plavom delu Ligurije. Kakva igra, kakvo poluvreme, kakva pobeda!

Izabrane vesti

Od početka sezone, Juventus je do danas imao dva pobeda u derbijima od milanskih rivala i sve ostalo su bile pobede. Delovalo je da je Stara dama nedodirljiva, neranjiva i svemoćna. A onda je Đenova odučila Alegrijev tim od fudbala. Bufon je goste spasao teže bruke, protiv Jurićevih „pobesenlih pasa“ Simeonea, Lazovića, Laksala, Rigonija...

Juventus je odigrao verovatno najsramotnije poluvreme u poslednjih deset godina. Ima tu i do Alegrijevog izbora koji se malo zaneo sa izborom igrača. Ostavio je Iguaina na klupi, probao Dani Alevsa na poziciji desnog štopera (katastrofa!), Kvadrada gurnuo u špic… Takođe, pokazalo se da Benatija još ne može kvalitetno da odigra ulogu povređenih Kjelinija i Barzaljija.

Ranjiva odbrana i usporen vezni red su bili idealna pozivnica za naelektrisanu Đenovu. Od prvog minuta, Jurićevi izabranici su kidisali ka golu Bufona i nošeni ludom energijom sa tribina bučnog Marasija su uhvatili šampiona u mašinu. Leo Bonući kao komandant odbrane nije sebi smeo da dozvoli poigravanja i nonšalantno driblanje posle kojeg je sevnula fatalna kontra u trećem minutu. Laksal je povukao, Điđi Bufon je čudesnim intervencijama tri puta u jednom napadu spasavao Juve da bi ga Đovani Simeone matirao iz četvrtog pokušja. I krenulo je!

Posle desetak minuta, Darko Lazović je pokazao koliko je opasan u novoj ulozi beka-krila, zalomio je Aleksa Sandra a potom doktorskim centaršutem pronašao “malog” Simeonea koji sjajno glavom postiže drugi gol za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Prošlo je 16 godina otkako je njegov otac dao gol Juventusu, a mali Čolito je pokazao da izrasta u opasnog napadača.

Nije prošlo ni pola sata igre, a Marasi je postao vulkan! Lazović je izveo korner, a Rigoni naterao Bufona da treći put vadi loptu iz mreže. Ne pamti se kada je neko na takav način za pola sata uništio Juventus. Poslednji put je Juve tako razmontiran za poluvreme od strane Zemanovog Lećea 2004. godine kada su igrali Ševanton, Božinov, Konan

Ubrzo se povredio i Bonući, a njegova zamena Rugani se samo uklopio u tragičnu odbranu Stare dame sa Alvesom i Benatijom. Domaći su na poluvremenu ispraćeni ovacijama, a Juventusovi fudbaleri su izgledali kao da najradije ne bi izlazili na teren u drugom poluvremenu posla katastrofalnog prvog u kojem ni šansu nisu stvorili.

Alegri je na poluvremenu uveo Iguaina, vratio formaciju na 4-3-3, ali bilo je kasno. Pružio je Juve nešto jači otpor, bio opasniji u drugih 45 minuta, ali je i Bufon sprečio Simeonea da postigne het-trik i povisi na 4:0. Pjanić je ublažio poraz majstorijom iz slobodnjaka, a šampion je brutalno nadigran i nokautiran na Marasiju. Juve je poslednjih 20 minuta igrao sa igračem manje jer se Alves povredio, a Alegri je već potrošio sve izmene. Lazović je zamenjen u 68. minutu, a Ninković je pobedu Grifona ispratio sa klupe.

Da Juventus nije doživeo nokaut, vest dana bi bila nova pobeda Atalante. Lombardijski Bilbao sa superklincima ruši sve pred sobom! Nova žrtva je bila Bolonja. Atalanta je pobedila na Dal’Ari 2:0, upisala šesti uzastopni trijumf i dodala još desetak miliona na cenu svojih bisera Kesija, Kaldare, Kontija, Galjardinija, Petanje… Naravno, opet je neuhvatljivi Papu Gomez bio udarna igla Boginje. Prvo je asistirao Masijelu koji je u 15. minutu zakucao volej za vođstvo, a potom je pogodio u glavu Kurtića za 2:0 u 68. minutu i sve je bile rešeno. Gomez je bio nerešiva enigma, pripremio je još makar tri stopostotne šanse saigračima, ali oni nisu uspeli sve da ih pretvore u golove. Imao je i on jedan dobar pokušaj direktno na gol... Igra u životnoj formi i na potezu je selektor Ventura. Italija trenutno nema takvog igrača! 

Atalanta je preskočila Romu, izjednačila se sa Lacijom, Milan joj beži samo bod, a Juventus četiri. U sledećem kolu se igra Juventus - Atalanta!

Marko Sau je prelepim golom štiklom doneo pobedu Kaljariju nad Udinezeom - 2:1. Farijas je doveo Sarde u vođstvo golom iz penala, ali je Fofana na početku drugog poluvremena iskoristio slabu reakciju domaće odrbane i izjednačio. Prethodno je Farijas imao zicer za 2:0. Zasluženu pobedu je doneo Sau majstorskim golom. 

Tek šesti bod u sezoni je osvojio fenjeraš Krotone. A mogao je i sva tri. Ipak, Sampdorija se izvukla na jugu Italije - 1:1. Falćineli je doveo novajliju u vođstvo posle odbijene lopte, ali je Fernandeš sredinom drugog dela igre iz prilično sumnjive pozicije postavio konačan rezultat. 

SERIJA A - 14. kolo:

Torino - Kjevo 2:0 (2:1)
/Falke 35, 38 - Inglese 85/

Empoli – Milan 1:4 (1:1)
/Saponara 17 - Lapadula 15, 77, Suso 61, Kosta 64 autogol/

Nedelja:
Palermo – Lacio 0:1 (0:1)
/Milinković Savić 31/

Đenova - Juventus 3:1 (3:0)
/Simeone 3, 13, Rigoni 29 - Pjanić 82/

Bolonja – Atalanta 0:2 (0:1)
/Masijelo 15, Kurtić 68/

Kaljari – Udineze 2:1 (1:0)
/Farijas 35 penal, Sau 58 - Fofana 51/

Krotone – Sampdorija 1:1 (1:0)
/Falćineli 43 - Fernandeš 72/

20.45 Roma - Peskara

Ponedljak:
19.00 Napoli – Sasuolo
21.00 Inter - Fjorentina

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeSerija ASampdorijaMiralem PjanićMarko SauKrotoneKaljariJuventusJasmin KurticItalijaEvropaĐovani SimeoneĐenovaDarko LazovićBolonjaAtalantaAndrea Masijelo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara