"Drulović sa saradnicima u omladinskoj reprezentaciji"
"Drulović sa saradnicima u omladinskoj reprezentaciji"

ZVANIČNO: Drulović vodi Orlove protiv Irske, odluka o novom selektoru do maja

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.02.14. | 16:30

Osvajanje titule evropskog prvaka sa omladinskom selekcijom preporučilo 45-godišnjeg stratega za klupu reprezentacije Srbije. Ilija Petković imenovan za Karadžićevog savetnika

Drulović sa saradnicima u omladinskoj reprezentacijiFarsa oko imenovanja novog selektora Srbije privremeno je okončana angažovanjem Ljubinka Drulovića za vršioca dužnosti, a Ilije Petkovića za savetnika predsednika FSS Tomislava Karadžića sa striktnim zadatkom da mlađem kolegi pomogne u radu.

Odbor za hitna pitanja FSS je takvu odluku doneo jednoglasno i još jednom zanemario mišljenje Stručnog odbora (koji je bio za Ljubišu Tumbakovića) dokazavši time da pomenuto telo ima više protokolarnu funkciju. Autoritet nikako.

Izabrane vesti

O imenu novog, stalnog selektora, prema saopštenju FSS, neće se ni razgovarati do kraja aprila ili početka maja kada bi to pitanje trebalo da i definitivno bude rešeno.
"Dakle, Ljubinko Drulović će voditi A reprezentaciju na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Republike Irske, 5. marta u Dablinu. To je najbolje rešenje zbog činjenice da je Drulović već profesionalac u Fudbalskom savezu Srbije i da je svojim angažmanom i istorijskim uspehom sa omladinskom selekcijom Srbije, aktuelnim prvakom Evrope, zaslužio poverenje koje mu se ukazuje", ističe se u saopštenju FSS.

Drulović, koji je prethodno radio u Banatu, slovenačkoj Dravi, portugalskom niželigašu Turizenseu i klubu iz Angole pod imenom 1. avgust, pomoć će pružati iskusni Ilija Petković, selektor selekcije SCG sa Mundijala u Nemačkoj 2006, od danas zaposlenog na mestu savetnika predsednika FSS Tomislava Karadžića i Izvršnog odbora, te koordinatora u radu sa A timom.
"To je i logičan potez s obzirom na bogato trenersko iskustvo Ilije Petkovića, koje će svakako doprineti uspešnijem radu FSS i nastupu naše najbolje selekcije".

Izvršni odbor FSS je, takođe, naveo i da će na sledećoj sednici, 28. februara, sazvati Skupštinu koja bi trebalo da bude održana 18. marta.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalLjubinko DrulovićIlija PetkovićFSSfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara