""
""

ZVANIČNO: Everton pobedio Vengera i doveo čudo od napadača! Uskoro i štoper od 28.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.17. | 23:40

Prebačena suma od 60.000.000 evra

Everton se zaleteo u ovom prelaznom roku! Karamele su večeras potpisale i treće pojačanje ovog leta. Ne baš tako skupo i zvučno kao prethodne dva, ali svakako zanimljivo. Novi igrač Evertona je Henri Onjekuru!

Izabrane vesti

Supertalentovani nigerijski napadač dolazi iz belgijskog prvoligaša Eupena u kojem je blistao prošle godine i dao 20 golova na 38 mečeva. Ima samo 19 godina i zaludeo je skaute premijerligaških klubova, a među prvima se javio Arsen Venger. U jednom trenutku je izgledalo da je transfer završen i da je Venger pobedio u trci za još jednog velikog talenta, ali onda se nešto iskomplikovalo. U trku je ušao Vest Hem, potom i Everton, a još odranije su Anderleht i Šalke stavili Nigerijca na listu želju. I pobedio je Everton!

Mladi napadač je razmotrio sve opcije i s obzirom na Evertonovu politiku pružanja šanse mladim talentima, odlučio se da je najbolja opocija selidba na Gudison Park.
„Presrećan sam zbog transfera u Everton. Ostvario mi se san da potpišem za premijerligaša. Nije mi bilo lako da izaberem, ali uz savete nekih bivših igrača i procenu ostalih ponuda sam izabrao Everton“, rekao je Onjekuru.

Everton je Eupenu platio 8.000.000 evra za Onjekurua. Mladi napadač je potpisao ugovor na pet godina i pridružio se plejadi maldih talenata poput Kalvert Levina, Holgejta, Lukmana, Dejvisa...

Pre njega je Everton za 28.500.000 evra doveo golmana Džordana Pikforda iz Sanderlenda i za 27.000.000 evra Ajaksovog kapitena Devija Klasena. Tako su Karamele već potrošile preko 60.000.000 evra na kupovine ovog leta. A biće ih još...

Sledeće pojačanje Karamela će biti Majkl Kin, štoper Barnlija. Reprezentativni štoper Engleske je bio na pragu povratku u Mančester Junajted u kojem je i ponikao, ali je Murinjo doveo Linedelefa. Kin nije želeo da čeka novi poziv sa Old Traforda i odlučio je da prihvati ponudu Evertona. Dva kluba već danima pregovaraju i nalaze se na ivici dogovora. Everton je pristao da palti 25.000.000 funti (nešto iznad 28.000.000 evra) koje Barnli traži za svoj najvrednijeg igrača i transfer će biti kompletiran do kraja nedelje. 


tagovi

Župiler Pro ligaPremijer ligaMajkl KinEvropaEvertonEpenEngleskaBelgijaBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara