Zvanično: Fabregas napustio Čelsi zbog Monaka

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.01.19. | 18:56

Španac realizovao dugo najavljivani transfer

Sesk Fabregas (31) je od večeras i zvanično novi fudbaler Monaka. Španski vezista potpisao je ugovor na tri i po sezone sa klubom iz Monte Karla, a Čelsiju će pripasti obeštećenje između 8.000.000 i 10.000.000 evra. Biće to radikalan zaokret u karijeri iskusnog veziste koji napušta Premijer ligu i Čelsi i prelazi u klub koji je poslednjih meseci u slobodnom padu pošto se bori za opstanak u Ligi 1.

Jedan od glavnih razloga za transfer sigurno je i činjenica da je trener Kneževa Fabregasov nekadašnji saigrač iz Arsenala i mentor Tijeri Anri s akojim je zajedno stigao i do finala Lige šampiona protiv Barselone 2006. godine.

Izabrane vesti

Fabregas je napustio Englesku i kao Španac sa ubedljivo najviše mečeva u Premijer ligi, čak 350. Debitovao je za Arsenal davne 2003. sa svega 16 godina. Takođe, nastupao je na Ostrvu punih 12 godina, a tri sezone igrao je i za Barselonu, klub u kojem je ponikao, ali sa kojim se nije domogao Lige šampiona.

U Čelsi ga je doveo Žoze Murinjo u julu 2014. za tačno 33.000.000 evra, a za četiri i po sezone osvojio je dve Premijer lige, Liga kup i FA kup.

Kod Mauricija Sarija nije stekao poverenje ove sezone, bio je daleko iza primarnih opcija na sredini terena u vidu Žoržinja, Kantea, Kovačića i Barklija, pa je London napustio na kraju u suzama posle oproštaja u FA kupu minulog vikenda.

Tako je jedan od najtrofejnijih španskih fudbalera (ima titule prvaka Evrope i sveta sa Crvenom furijom) krenuo u novi izazov, mada je i dalje dilema da mu možda nije rano s obzirom na to da ima kvalitet i za ozbiljnije klubove od Monaka.

Foto: AS Monaco


tagovi

Sesk FabregasZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara