""
""

ZVANIČNO: Monako ima najskupljeg „milenijalca“! Italijansko dete sa druge planete kreće Mbapeovim stopama...

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.18. | 19:59

Potvrđen transfer

Sada je i zvanično: Monako je potvrdio transfer supertalentovanog Pjetra Pelegrija iz Đenove!

Izabrane vesti

Italijanski napadač je tako postao jedan od najskupljih tinejdžera u istoriji fudbala. Zvanično, najskuplji je „milenijalac“ (igrači rođeni u ovom veku) dok Real Madrid narednog leta i zvanično ne potvrdi 45.000.000 evra težak transfer Vinisijusa Žuniora iz Flamenga. Do tada će Pelegri držati rekord među najskupljim koji su rođeni posle 1999. godine.

Monako je za njegov transfer platio Đenovi 25.000.000 evra u koje su uključeni i razni bonusi. Takođe, Grifonima će pripasti i 10 od naredne prodaje Pelegrija ako taj transfer bude veći od 40.000.000 evra. Pelegri je danas prošao lekarske preglede i zvanično je predstavljen u Kneževini.
„Veoma sam srećan zbog nove epizode u karijeri. Još nisam pričao sa trenerom, uradiću to u utorak pre prvog treninga“, bile su prve reči Monakovog novog pojačanja.

Italijanski tinejdžer je sa Kneževima potpisao ugovor na pet godina vredan 1.000.000 evra po sezoni.
„Nisam ovde zbog novca. Samo želim da igram i uživam u fudbalu. Da mi je neko pre godinu dana, kada sam igrao za mladi tim Đenove, rekao  da ću sada biti u Monaku pomislio bih da sanjam. Ali san se ostvario. Hvala Đenovi za sve što je uradila za mene, ali došao je trenutak da nam se putevi razdvoje“, rekao je Pelegri.

Pelegri je prošle sezone postao najmlađi igrač u istoriji Serije A izjednačivši rekord Amadea Amadeija kada je u prvenstvu debitovao sa 15 godina i 280 dana. Postao je i prvi igrač rođen u 21. veku koji je postigao u Seriji A.

Otkako se pojavio na fudbalskom nebu italije, skrenuo je pažnju velikana, a skauti su slali hitne poruke u centrale klubove da je reć o talentu kakv dugo nije viđen. Prvo ga je želeo Inter, potom i Milan, poslednjih dana je Juventus pokušavao da ga se dokopa ponudom od 10.000.000 evra plus još toliko kroz bonuse. Na kraju je Monako ekspresno završio posao...

Francuski klub je poslednjih godina postao fabrička traka sa koje iskaču fantastični mladi fudbaleri, a najsvetliji primer je Kilijan Mbape od kojeg će Monako narednog leta inkasirati 145.000.000 evra kada PSŽ odluči da otkupi pozajmicu koju je prethodno platio 35.000.000 evra.

Pelegri će u Monaku zauzeti mesto argentinskog napadača Gvida Karilja koji je nedavno prešao u Sautempton za 22.000.000 evra. U Monaku će imati savršenu priliku da se razvija i pokaže zašto je budučnosti italijanskog fudbala i zašto ga porede sa Bobom Vijerijem. A Monako će vrlo verovatno zaraditi na njemu... 


tagovi

ĐenovaFrancuskaItalijaLiga 1MonakoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara