"Superliga u novom ruhu"
"Superliga u novom ruhu"

ZVANIČNO: Plej-of i plej-aut već od sledeće sezone Superlige, dele se bodovi!

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.03.15. | 17:51

Borac, Mladost i Radnički iz Niša bili za ostanak postojećeg modela. Partizan protiv podele bodova po završetku regularnog toka sezone

Superliga u novom ruhu"Ovako više ne ide", saglasili su se klubovi, a Izvršni odbor FSS je njihovu želju pretočio u realnost, pa ćemo već od jeseni borbu za titulu fudbalskog šampiona Srbije gledati u drugačijem formatu – sa jednokružnim plej-ofom i plej-autom i podelom bodova na koncu regularnog toka sezone!

Fudbalski savez Srbije je posle sednice Odbora saopštio da je jednoglasno usvojio predlog 13 superligaša među kojima je samo Partizan bio protiv deobe bodova po završetku regularnog toka sezone i finiša u dve grupe sa po osam klubova. Borac iz Čačka, Mladost iz Lučana i Radnički iz Ništa jedini su bili apsolutno protiv promene sistema takmičenja, pa su se zalagali za opstanak postojećeg modela.

Izabrane vesti

Ipak, poslušan je stav većine, pa ćemo već od sezone 2015/2016 imati sasvim drugačiji sistem takmičenja. Broj klubova u elitnom rangu takmičenja, 16, neće se menjati. Ali podela bodova pred završnicu svakako će doneti jednu sasvim drugačiju Superligu.
"Jednoglasno je zaključeno da će upravo taj detalj uticati na porast kvaliteta i zanimljivosti takmičenja. Do 1. maja ove godine biće predočeni kalendari takmičenja za naredne dve sezone, uz prateće propozicije o takmičenju, koje će biti usvojene na jednoj od narednih sednica Izvršnog odbora", ističe se u saopštenju FSS.


tagovi

Zajednica superligašafk voždovacFK VojvodinaSuperligaSrbijaRadnički NišRadnički KragujevacRadFK PartizanOFK BeogradNovi PazarMladost LučaniJagodinaFSSdonji sremČukaričkiFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara