"Stadion Crvene zvezde"
"Stadion Crvene zvezde"

Zvezda dobila produžen rok, UEFA odlučuje sledeće nedelje

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.05.14. | 16:50

Učešće crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona i dalje pod upitnikom

Stadion Crvene zvezdePoslednji rok za licenciranje klubova za evropska takmičenja nije doneo kraj sage o budućnosti Crvene zvezde na međunarodnoj sceni. Crveno-beli su, naime, dobili produžen rok od dva do tri radna dana da izmire obaveze i ubede evropske moćnike da će isplatiti dugove prema drugim klubovima i bivšim igračima.

Nezvanično, u Ljutice Bogdana očekuju da će konačna odluka Uefe stići između utorka i petka, iako se u papirima ne pominje konkretan datum.
"Borićemo se dokle god možemo. Moramo ovo momentalno da rešavamo", dobacio je novinarima koji su čekali rasplet ispred prostorija FSS Miodrag Zečević, generalni sekretar Zvezde.

Izabrane vesti

Međutim, FSS danas nije razmatrao period zbog kojeg je pokrenut postupak pred Uefom, jer je ona to još ranije uzela pod svoju ingerenciju zbog čega je u Ljutice Bogdana i boravila njena delegacija. Danas se govorilo o finansijskom poslovanju Zvezde zaključno sa 30. majom 2014, a crveno-beli su pod lupom Uefe zbog svega onoga što je radila (ili možda bolje reći nije radila) do 21.12.2013.

Navijači Crvene zvezde će, dakle, morati da se strpe. Barem još nekoliko dana. Uprava Zvezde će, pak, morati da zapne kako bi nadoknadila ono što je usled fokusa na šampionsku trku propustila u proteklom periodu.

Do sada je izdvajala novac na unosne ugovore na koje se i sama žalila, sada će morati da pronađe novac kojim bi trebalo da ispuni ono na šta se sama obavezala. Uspe li u toj nameri (šuška se da je u pitanju 1,5 miliona evra, ali zvanične potvrde nema) Uefa će u junu ponovo posetiti Beograd i prelistavati poslovne knjige Zvezde.

Ne bude li Zvezda ispunila obećanje, FSS će moći da za Ligu šampiona prijavi Partizan. Ali, ako negativna odluka Uefe stigne posle žreba za početak kvalifikacija (23. juna) Srbija će ostati bez predstavnika u evropskoj eliti.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

UEFASuperligaSrbijaMiodrag ZečevićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara