"Zvezda"
"Zvezda"

ZVEZDA - LOKOMOTIVA TBILISI 2:0 (KRAJ)

Vreme čitanja: 5min | sub. 09.02.13. | 18:15

Debi Luisa Garida u crveno-belom dresu

 

ZvezdaFudbaleri Crvene zvezde odigraće petu prijateljsku utakmicu na pripremama u Antaliji protiv Lokomotive Tbilisi. Izabranici Aleksanda Jankovića do sada su ostvarili maksimalan učinak, pa će protiv Gruzijaca pokušati da nastave trijumfala niz.

Izabrane vesti

Janković je na raskvašeni hotel terena Kalista izveo igrače koji su odmarali u pobedi nad Ridom od 3:0. Izuzetak su Miloš Vesić, Aleksandar Pantić, Uroš Spajić i Ognjen Ožegović.

Na klupi je i Luis Garido, koji će verovatno igrati drugih 45. minuta.

Vreme oblačno, ali za sada bez padavina.

Van konkurencije su Filip Kasalica (infekcija oka) i Nikola Karaklajić (temperatura). Popularni Kari je,  inače, uz Kadua jedini koji govori špansi jezik, pa ima i ulogu domaćina za Garida.

Crvena zvezda – Lokomotiva Tbilisi 2:0 (1:0)
/Kadu 27, Mihajlović 70/

Stadion: Hotel Kalista;
Gledalaca: Oko 50;
Sudije: Pavel Ražkovski, Mihal Pjeršćinski, Mihal Obukovic (Poljska);

Crvena zvezda: Vesić, Pantić, Krneta, Spajić, Reljić, Mijailović, Dimitrijević, Vešović, Ožegović, Kadu, Mihajlović;

Lokomotiva Tbilisi: B. Mikava, Čanturija, Bordas, Gabadze, Mtivlišvili, Kikabizde, Tsintsadze, Gorozija, Mzevašvili, Dartsimelija, Gugušvili;
Klupa: Tkemaladze, Čitešvili, Sultanišvili, Zarandija, Kančašvili, Jikia, D. Mikava, Kvartskmelija.

POČETAK UTAKMICE!!!

1. minut: Lokomotiva igra u crno-belim dresovima što bi moglo da predstavlja dodatan motiv za igrače Zvezde.

2. minut: Odmah terenska inicijativa Zvezde i agresivni napadi ka golu rivala. Već dve poluprilike, ali bez većih opasnosti po gol Mikave.

5. minut: Prvi opasan šut ka golu Gruzijaca. Mihajlović se ubacio po desnoj strani, u srcu kaznenog pronašao Kadua, ali on iz prve šutira preko gola.

9. minut: Nova dobra prilika za crveno-bele. Korner sa desne strane, Mihajlović najviši na prvoj stativi, ali još jednom za malo previsoko.

10. minut: Najbolja šansa na meču! Mihajlović na ziceru, 12 metara od gola, sam kao duh, ali ponovo iznad prečke. Ovo je morao da bude gol. 

13. minut: Vešović glavom na centaršut Kadua, pravo u golmana Mikavu. Lokomotiva u formaciji 4-1-4-1 što Zvezdi otvara mnogo prostora u napadu. Za sada to sasvim fino koriste. Nedostaje samo realizacija. Gruzijci u napadu potpuno bezopasni.

15. minut: Kadu igra najbolji meč u Beleku. Razigrava saigrače. Gol visi u vazduhu. Pod uslovom da crveno-beli ne stanu.

20. minut: Prve opasne situacije pred Vesićevim golom. Dva puta je sa distance probao Čanturija. Jednom je izblokiran, drugi put lopta ide preko gola. Lokomotiva se polako oslobađa pritiska.

23. minut: Ožegović u ulozi drugog napadača. Kadu nešto povučeniji.

25. minut: Žestoke kritike trenera Jankovića na račun Ožegovića. "Ožeg spavaš non stop", vikao je šef struke misleći na slab presing mladog napadača.

26. minut: Miloš Vesić spasava siguran gol! Gorozija je lepim pasom razdvojio kompletnu odbranu Zvezde, ali je Vesić na vreme istrčao, skratio ugao Kikabazdeu i otklonio opasnost. 

27. minut: GOOOOL!!! Zvezda vodi 1:0! Slobodan udarac sa 35 metara, iskosa a leve strane. Čava Dimitrijević kratkom loptom u prostor izbacuje Kadua, koji lomi čuvara i levicom sa 15 metara neodbranjivo šalje loptu iza Mikave. Nismo li rekli da Brazilac igra sjajno?

30. minut: Komična situacija na terenu hotela Kalista. Prekid na polovini terena Lokomotive, jedan od gruzijskih igrača je krenuo napred, Vešović kasom za njim. "Vešo, on izlazi iz igre", čulo se sa klupe.

32. minut: Ponovo crveni karton za crveno-bele! Sudija Ražkovski je preoštro isključio Ožegovića pošto je ocenio da je sa dve noge startovao na rivala iako nije bilo šanse da se domogne lopte. Start, inače, nije bio sa dve noge.

33. minut: Na terenu je, prvi put u crveno-belom dresu, Luis Garido, koji se pre manje od 24 časa priključio ekipi u Beleku!

39. minut: Kakva šansa! Pantić je sjajno izbacio Vešovića po desnoj strani, ali je njegov pas ka usamljenom Mihajloviću išao nešto iza njega, pa je prilika propala.

41. minut: Garido za sada pokazuje veliku borbenost. Oštro ide na svaku loptu, iako je vidljivo da pomalo iskače iz sistema. Sasvim normalno obzirom da je odradio tek jedan trening sa ekipom.

43. minut: Na desnom beku sjajan je Aleksandar Pantić, siguran u defanzivi, a pritom aktivan učesnik u napadačkim akcijama.

KRAJ POLUVREMENA!!!

Zasluženo vođstvo Crvene zvezde posle prvih 45 minuta. Lokomotiva nije uspela da stvori nijednu ozbiljnu priliku. Kadu definitivno najbolji igrač dosadašnjeg toka utakmice. Ipak, ovu partiju treba uzeti sa rezervom jer je vidno da Lokomotiva nije previše kvalitetan rival.

O razlici u kvalitetu najbolje govori to što je trener Janković zamera igračima jer nema tečne pas igre. Šef struke Lokomotive zadovoljan uprkos zaostatku i podređenoj situaciji?!

POČETAK DRUGO POLUVREMENA!!!

46. minut: Odmah kolosalna prilika za Zvezdu! Ponovo sjajni Kadu prolazi (prethodno oduzeo loptu protivničkom defanzivcu), na suprotnoj stativi na tacni servira loptu Vešoviću, ali on sa sedam metara tuče preko gola. Šteta.

47. minut: Garido zaista deluje kao pit bul! 

48. minut: Crveni karton i za fudbalere Lokomotive. Van igre će D. Mikava koji je tek ušao u igru. "Ovaj zaboravio da ponese žuti", dobacuje sa klupe Boban Bajković aludirajući na krajnje čudan sudijski kriterijum. Mikava je na terenu proveo samo dva minuta.

55. minut: Novi solo prodor Kadua posle duplog pasa sa Mihajlovićem, ali ovaj put slabiji šut, pa golman Mikava lako hvata plen.

59. minut: Pogrešan pas Garida umalo je skupo koštao Zvezdu, ali Spajić ispravlja kiks saigrača. Izvinjava se reprezentativac Hondurasa.

62. minut: Vukan Savićević umesto Pantića u igri. Vešović ide na mesto desnog beka, dok je Kadu sada ispred njega. 

63. minut: Igrači Lokomotive koji ulaze na teren moraju da menjaju kostobrane sa onima koji izlaze van?!

65. minut: GOOOOL!!! Stefan Mihajlović je postigao svoj treći gol na Beleku. Ponovo je akciju počeo inspirisani Kadu, lopta ide do Mijalovića i sledi centaršut iz trka sa desne strane. Mihajlović je bio brži od čuvara i sa prve stative iz nimalo lake situacije glavom zatresao mrežu Gruzijaca.

70. minut: Novi crveni karton?! Van igre će morati Čava Dimitrijević, iako je ponovo start bio najviše za žuti karton. "Čavo izađi", dovikuje Mijailović saigraču još pre nego što je on napustio igru, a to se desilo pre nego što se sudija Ražkovski uhvatio za džep. Smeje se i trener Lokomotive.

72. minut: Zvezda po odluci trenera Jankovića nastavlja sa 10 igrača.

81. minut: Igra između dva kaznena prostora. Brojčano nadmoćna Lokomotiva oslobodila se pritiska, ali ne uspeva da ozbiljnije ugrozi gol Vesića i vrati se u život. Pao je ritam igre.

85. minut: Bliži se kraj meča. Bez uzbudljivijih zbivanja na terenu. Probao je glavom Spajić, ali nije mogao u duelu sa štoperima Lokomotive da uputi ozbiljniji udarac. 

88. minut: Još jedna parada opreznog Vesića na šut sa 16 metara.

KRAJ UTAKMICE!!!


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaEvropaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara