"Marko Petković i Aleksandar Luković"
"Marko Petković i Aleksandar Luković"

Zvezda: Petković i Luković pred suspenzijom! Milijaš prvi put u 11, Vujaklija umesto Boaćija

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.17. | 10:49

Borcu se na Marakani, po svemu sudeći, crno piše

Marko Petković i Aleksandar LukovićBilo je u igri Crvene zvezde aljkavosti i tokom susreta na Banjici, ali kada jedan tim na tri od poslednja četiri zvanična susreta postigne četiri gola, jasno je da je u napadačkoj formi. Šampion je overio prvo mesto pred plej-of i deljenje bodova, a duel protiv Borca iz Čačka (17.00, TV Arenasport 3) poslužiće mu da dodatno nabliduje samopouzdanje uoči dana odluke i večitog derbija.

Naravno, i da zadrži najmanje šest bodova prednosti u odnosu na Partizan. Ta zaliha omogućava timu s Marakane da posle deljenja bodova i uz eventualni poraz u međusobnom susretu zadrži lidersku poziciju (ako su timovi poravnati prednost ima bolje plasirana ekipa iz regularnog dela).

Izabrane vesti

Gledajući poslednja ostvarenja, kao i činjenicu da se nalaze u seriji od sedam poraza, Čačani nemaju šta da traže na Marakani. Međutim, adut gostiju mogao bi da bude iskusnni stručnjak i povratnik na klupu Zebri Milorad Kosanović. On je novembra 2015. godine naneo istorijski poraz Crvenoj zvezdi u okviru kupa (1:5), a mučio je crveno-bele i kao trener Radnika u prvom delu prvenstva.

MOZZART kvote 2701 --->>> Crvena zvezda - Borac Čačak 1 (1,07), X (11,00), 2 (18,00)

Ipak, sve sem ubedljivog trijumfa domaćina predstavljalo bi najveću senzaciju šampionata. Na poslednjim utakmicama Crvena zvezda je u ofanzivi delovala prilično dobro. Uz standardnog Kangu probudio se i Plavšić, a tu je i uvek opasni Boaći. Moguće je da će stručni štab domaćina kalkulisati i sačuvati pojedince za 154. večiti derbi koji je na programu već u utorak.

Posebno na oprezu u crveno-belom timu moraće da budu kapiten Aleksandar Luković i desni bek Marko Petković. Njima dvojici preti suspenzija u slučaju žutog kartona, što znači da će, ukoliko budu javno opomenuti, automatski preskočiti duel sa Partizanom. A osim povređenih Dušana Anđelkovića i Nemanje Milića, van stroja je i suspendovani štoper Abraham Frimpong (kartoni) koga će menjati Damijan Le Talek. To znači da će umesto Francuza starter na poziciji zadnjeg veznog biti Nenad Milijaš, danas prvi put u najboljih 11 otkako se vratio na Marakanu.

Očekuje se da i Mičel Donald odmori pred derbi. Njegovo mesto zauzeće Poletanović ili Račić.

Stefan Mihajlović i Tijago GalvaoInače, 5+ je došlo na prethodna dva gostovanja Čačana u Ljutice Bogdana. Pre pomenute istorijske utakmice u kupu, viđen je odličan prvenstveni meč. Crveno-beli su slavili sa 4:2, a oba gola za Borac postigao je aktuelni napadač Crvene zvezde Srđan Vujaklija.
Zvezdu in as tek očekuje ono pravo. Mi bismo se opstanku obradovali ništa manje nego Zvezda tituli. Pokušaćemo da u pravoj fudbalskoj atmosferi pokažemo kako, ipak, vredimo više od poslednjeg mesta i skromnih 18 bodova”, rekao je Sportskom žurnalu Vladimir Stanislavljević, koji će u ulozi prvog trenera danas “pokrivati” suspendovanog Milorada Kosanovića.

PROJEKTOVANI TIMOVI

CRVENA ZVEZDA - BORAC, 17.00

Stadion: “Rajko Mitić”
Sudija: Nenad Đokić (Užice)

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Ristić - Poletanović (Račić), Milijaš - Plavić, Kanga, Ruiz - Vujaklija.

BORAC: Mišić - Obradović, Drašković, Janičić, Ignjatijević - M. Kostić, Marčić - L. Jovanović, Tijago, Živanović - Mihajlović.

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

KMB 1&4+ 1,97

UG 5+ 3,00

* kvote su podložne promenama

POSLEDNJIH PET

CRVENA ZVEZDA

Vojvodina (G)            3:2      
Javor (D)        3:0      
Čukarički (G)  4:3      
Spartak S. (D)            2:1      
Rad (G)           4:0      

BORAC ČAČAK

Javor (G)        0:2      
Čukarički (D) 2:3      
Spartak S. (G) 0:1      
Rad (D)           0:1      
Napredak (D)            0:1      

MEĐUSOBNI SKOR

31        22        5          4          68:17

TRENUTNI PLASMAN

1. Crvena zvezda       29        24        4          1          73:25  76

16. Borac Čačak         29        4          6          19        22:43  18

SUPERLIGA SRBIJE - 30. KOLO

17.00 Crvena zvezda - Borac
17.00 Voždovac - Čukarički
17.00 Metalac - Rad
17.00 Mladost - Spartak
17.00 Napredak - Bačka
17.00 Novi Pazar - Partizan
17.00 Radnički Niš - Javor
17.00 Radnik - Vojvodina

(FOTO: Star sport)


tagovi

Aleksandar LukovićBorac ČačakFK Crvena zvezdaMarko PetkovićNenad MilijašSrbijaSrđan VujaklijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara