Zvezda pisala direktoru Jadranske lige: Budućnost vrši pritisak, samo za njih važi nacionalni ključ

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.04.18. | 20:10

Zakuvava se uoči početka finalne serije

Crvena zvezda je poslala pismo sportskom direktoru ABA lige jtd Žarku Čabarkapi, nezadovoljna odstupanjem od odluka donesenih na sednicama Skupštine lige.

U pismu koje je potpisao direktor kluba sa Malog Kalemegdana Davor Ristović, ističe se da takav odabir sudija utiče na regularnost regionalnog takmičenja. Zvezdino pismo adresirano na Žarka Čabarkapu poslato je pet dana uoči početka finalne serije između crveno-belih i podgoričke Budućnosti.
"KK Crvena zvezda mts izuzeto je nezadovoljan suđenjem na drugoj i trećoj utakmici polufinala plej ofa ABA lige jtd u Baru (Juras) i Beogradu (Majkić, Petek i Dragojević), i brojnim odlukama koje su donete na štetu našeg kluba, a u šta se uverio i milonski TV auditorijum, kao i hiljade navijača na tribinama, koji izuzetno dobro razmeju i poznaju košarku, a koji su burno reagovali na brojne greške koje su viđene na račun našeg tima u utamici broj tri", piše u zvaničnom saopštenju regionalnog prvaka.

Izabrane vesti

Zvezda se obratila i Iztoku Remsu, čoveku zaduženom za delegiranje sudija u Jadranskoj ligi. Tačnije, ističe se da je Budućnost vršila pritisak na pomenutog komesara.
"Komesar za suđenje Iztok Rems od tog trenutka delegira sudije koje ne mogu da iznesu pritisak važnosti utakmica. Takođe, pokušava da se dodvori KK Budućnost time što primenjuje delegiranje sudija po nacionalnom ključu samo kada je u pitanju klub iz Podgorice? KK Crvena zvezda mts se pita, kako je moguće da su sve najbolje rangirane sudije na listi ABA lige, na raspolaganju za celokupnu polufinalnu seriju KK Budućnost – KK Cedevita, ali nisu i za seriju između Crvene zvezde mts i KK Mornar iz Bara??? Odnosno manje kvalitetne, i slabije rangirane sudije isključivo su sudile utakmice KK Crvena zvezda mts? U prethodnih 14 dana, videli smo i kako!", navodi se u pismu.

Crveno-beli su naveli i, po njima, nekoliko spornih situacija sa odlučujućeg meča za plasman u finale protiv barskog Mornara

Za kraj, Crvena zvezda pozvala je čelnike regionalnog takmičenja da o svemu obavesti preostale članove.


tagovi

Davor Ristović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara