""
""

Zvezda predala krunu, Boaći rafalom najavio finale kupa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.17. | 20:15

Crveno-beli bez većih problema savladali Radnički - 4:0

Zvezda je predala krunu, Ričmond Boaći je rafalom najavio finale kupa i nagovestio da će biti najjači adut bivšeg šampiona u nadanju da trijumfom u Humskoj naredne subote bar donekle spasu sezonu. Odlični  napadač iz Gane (4:0) je het trikom potpisao totalno nebitan trijumf tima Boška Đurovskog.

Zvezda je mogla da slavi ubedljiviju pobedu, pošto su crveno-beli uz tri gola isto toliko puta pogađali okvir gola... Trijumf je prekrasnim šutem koji je završio na prečki ulepšao Mihailo Ristić... Dakle, lepo fudbalsko veče gledajući poteze i golove Ričmonda Boaćija, ali ishod je za bivšeg šampiona bio poražavajući. Zvezda je predala krunu.

Izabrane vesti

Duel sa Radničkim, ispostaviće se rezultatski totalno nebitan, poslužio je Bošku Đurovskom kao poligon za isporbavanje igrača i različitih taktičkih zamisli za finale kupa. Prvi put u karijeri mladi napadač Vanja Vučićević našao se u startnoj postavi. Takođe, Đurovski je na bok poslao Luku Adžića, a uloga centralnog veznog bila je namenjena Mihailu Ristiću..

Psihološki izuzetno težak meč, jer su zvuci šampionskog slavlja iz Humske dopirali do Marakane, rešen je zahvaljujući snalažljivosti Ričmonda Boaćija i kvalitetu više u odnosu na tim Milana Rastavca. Napadač iz Gane pokazao je još jednom da je jedna od pozitivnih stvari koja se ove takmičaske godine desila Crvenoj zvezdi.

Odlično se u 18.minutu snašao Boaći, izbegao ofsajd zamku, zgazio loptu i potom je plasirao u mrežu... Pored Boaćija pohvala je ponovo zaslužio Mihailo Ristić. Očigledno je da mladom reprezentativcu Srbije prijala prekomanda na prirodnu poziciju u manveru... Zbog njegovog poteza iz 32.minuta više od osam hiljada ljudi nije zažalilo što je krenulo put Marakane... Bio bi to gol sezone, ali prečka se isprečila posle Ristićeve bombe u 32.minutu.

Pogodio je prečku Boaći sredinom prvog poluvremena, ali u 47.minutu Radničkom nije bilo spasa. Po desnoj strani prošao je Milić, očajnu seu reagovali štoperi Radničkog, a Boaći je u takvim situacijama neumoljiv. Golgeterski pir potencijalni reprezentativac Gane je zaključio u 60.minutu...

Zvezda je bila mnogo pokretljivivilja i življa u ofanzivi. Stalno je pravila višak na bokovima i lepo kombinovala. Što se videlo i kod gola Marka Petkovića. Pravi ispit za Boška Đurovskog dolazi naredne subote.

 

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ 4:0 (1:0)

/Boaći 18 i 47 i 60, Petković 89/

Stadion Crvene zvezde

Sudija: Brdar Ilija (Novi Sad)

Gledalaca: 11.820

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Kahriman – Petković, Le Talek, Luković, Anđelković – Plavšić, Donald, Ristić, Adžić (od 62. Srnić) – Boaći, Vučićević (od 46. Milić)

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Bajić – Petrović, Živković, Ljubisavljević, Stanković – Arsić, Živković – Noma, Mrkić, Stanojević – Kojić.


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaMihailo RistićRadnički NišSrbijaSuperligaVanja Vučićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara