Zvezda, Rad, BASK i na kraju Engleska - Milinković potpisao za Hal

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 18:08

Dobre partije u škotskom Hartsu, otvorile momku rođenom u Antibu novo poglavlje u karijeri

Srpski ofanzivni vezista, rođen u Francuskoj, Manuel David Milinković, potpisao je trogodišnji ugovor sa engleskim Halom.

Milinković (24) je redove člana tamošnjeg Čempionšipa stigao iz Đenove, u kojoj je bio od januara 2016. godine, a u međuvremenu prosleđivan na pozajmice u Virtus Lančanu, Mesinu, Fođu i Harts.

Izabrane vesti

Upravo su ga partije u Škotskoj prošle sezone preporučile Englezima. Odigrao je 22 utakmice u tamošnjem premijeršipu i postigao šest golova uz pet asistencija.
„David je talentovan i spretan igrač, oduševljeni smo što smo uspeli da ga dovedemo s obzirom na to koji su sve klubovi želeli. Prošle sezone je igrao odlično na pozajmici u Hartsu i nadam se da će doneti dodatan kvalitet našem timu”, rekao je trener Hala Najdžel Atkins.

Rođen je u Antibu, a prve fudbalske korake zabeležio je u Kanu. Na zimu 2012. godine priključio se priključio se omladinskom pogonu Crvene zvezde, a prvi profesionalni ugovor ostvario je u Radu godinu dana kasnije. Pre odlaska u Italiju nosio je dres beogradskog BASK-a, a potom je usledio potpis za Ternanu, pa prelazak u Salernitanu i na kraju dolazak u Đenovu.
„Veoma sam srećan što sam potpisao za Hal. Ovo je velika šansa za mene, Čempionšip je veoma jako takmičenje i radujem se svakom treningu kako bih bio spreman da igram za ovaj tim i trenera”, rekao je Milinković.

Hal iza sebe ima razočaravajuću sezonu, pošto je završio tek na 18. mestu. Ipak, u klubu veruju da će se to promeniti u narednoj sezoni. Pre Milinkovića populani Tigrovi u svoje redove su doveli dugogodišnjeg štopera Notingem Foresta Erika Lihaja.

Foto: screen shot


tagovi

David Manuel Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara