""
""

Zvezda razmišlja o slovenačkom napadaču!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.17. | 16:14

Na Marakani imaju i alternativnog pika

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić putovao je u januaru 2015.godine u Sloveniju kako bi izdejstvovao eventualni transfer Andraža Šporara u Crvenu zvezdu! Ispostavilo se da je mladi slovenački reprezentativac u tom trenutku bio prevelika riba za srpski klub. Potpisao je za Bazel posle transfera vrednog pet miliona evra. Međutim, u prethodne dve dve godine kolo sreće se okrenulo.

Izabrane vesti

Zvezda je napravila evropski bum, finanijski ojačala, dok je iza Šporara period stagnacije. Nije dobio priliku u Bazelu, prosleđen je na pozajmicu u Arminiju iz Bilefelda za koju je ove sezone postigao samo dva gola.

Reklo bi se idealan trenutak da Crvena zvezda pokuša ponovo, posebno što je u planu prodaja Ričmonda Boaćija. Istina, prioritetni pikovi srpskog vicešampiona u ovom prelaznom roku su Milunović, Jevtović, Ben i Mirko Ivan (Đuričić). Međutim, na Marakani imaju i alternativnu listu potencijalnih pojačanja, a na njoj je prema saznanjima MOZZART Sporta i ime momka rođenog 1994.godine u Ljubljani.

Pitanje je hoće li se povlačiti koraci, posebno jer Šporar ima ugovor sa Bazelom do 2020.godine. Sa druge strane očekuje se da pored Aleksandra Pešića tokom naredne kalendarske godine eksplodira i Dejan Joveljić... Međutim, ako osete i najmanju mogućnost za finiširanje transfera - na Marakani su rešeni da reaguju.

Lepo mišljenje o kvalitetima Šporara imaju generalni i sportski direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela. Uostalom, reč je o fudbaleru koji je krajem 2014.godine u dresu Slovenije postigao dva gola protiv mlade selekcije Srbije. Te večeri Šporar je prosto pojeo Orliće i podigao sebi tržišnu vrednost.

Tada je i počeo presing bogatijih klubova na Olimpiju. Prethodne sezone na 18 mečeva za Bazel Šporar je postigao jedan gol. Ove jeseni za Arminiju - samo dva. Dakle, Crvena zvezda bi mu pružila šansu da rehabilituje karijeru, baš kao što je to uradila u slučaju sa Ričmondom Boaćijem.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andraž ŠporarFK Crvena zvezdaEvropaMitar MrkelaZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara