"Cimirot nova želja crveno-belih"
"Cimirot nova želja crveno-belih"

Zvezda sanja novog Pjanića: Kako do Gojka Cimirota, igrača za koga je Sarajevo odbilo 600.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.15. | 17:00

Zvezdan Terzić pre dva dana pozvao supertalentovanog vezistu i predložio mu seldibu u Beograd

Cimirot nova želja crveno-belihRukovodstvo Crvene zvezde, predvođeno Zvezdanom Terzićem, pokušaće da ispuni (ne)moguću misiju i u redove srpskog vicešampiona dovede možda i najtalentovanijeg vezistu na Balkanu, člana Sarajeva Gojka Cimirota. Sve izvesniji  odlazak Aleksandra Kovačevića u inostranstvo ostaviće prostor za angažovanje još jednog veziste, a odgovorni sa Marakane sanjaju o igraču koga u Sarajevu već upoređuju sa Miralemom Pjanićem.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nedavno je telefonskim putem uspostavio kontakt sa mladim Hercegovcem i predložio mu selidbu u Beograd. Iako je Cimirot zvezdaš “do koske“ on je Terzića prebacio na menadžersku agenciju koja već nekoliko godina zastupa njegove interese. Nema sumnje da bi evenutalno angažovanje Cimirota predstavljalo pravou bombu letnjeg prelaznog roka na Marakani, uz svo poštovanje prema Luisu Ibanjezu, Idanu Veredu i Portugalcu Ugu Vijeri. I pored toga što ima legitmnu želju da manevar ojača najboljim igračem bosanske Premijer lige, šanse Crvene zvezde su vrlo, vrlo male. Da ne kažemo nikakve.

Izabrane vesti

Rukovodstvo Sarajeva je svesno činjenice da u njihovim redovima stasava istinski biser, pa je nedavno odbilo vrlo solidnu ponudu Dinama iz Zagreba tešku 600.000 evra i 20 odsto od naredne ponude. Emisari brojni evropskih klubova dolazili su tokom prošle sezone na stadion Koševo kako bi uživo pratili igrački ravoj Gojka Cimirota. Incijalno interesovanje, između ostalih, pokazali su Hamburg i Bazel, pa se Sarajlije nadaju da bi za Cimirota mogle da dobiju 1.000.000 evra.

Jasno je da Crvena zvezda ne može finansijski da parira, ali ostaje da se vidi da li su Zvezdan Terzić i njegovi najbliži saradnici sposobni da naprave neki diplomatski manevar i dobiju “kapitalca“. Mada je tokom mandata u Ljutice Bogdana imao i grešaka nekadašnji sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović prvi je prepoznao kvalitete Gojka Cimirota. On je još 2013. godine predlagao Upravnom odboru da se u Beograd dovede u tom trenutku malo poznati talentovani igrač trebinjskog Leotara. Izostala je reakcija, pa je Srbin iz Trebinja otišao u Sarajevo i igrački eksplodirao.

Trenutno je jedini reprezentativac Bosne i Hercegovine iz Premijer lige Bosne, a novi selektor Mehmed Bažadarević vidi ga kao sigurnog startera u narednim kvalifikacijama, neko ko će činiti odličan tandem sa Miralemom Pjanićem.

Oni koji poznaju prilike u bosanskom fudbalu opisuju Cimirota kao “box to box“ igrača, koji stilom donekle podseća na kapitena zlatne generacije Orlića Nemanju Maksimovića. Istina nije preterano efikasan, ali je poslednje dve dve godine je bio najbolji asistent bosanske lige, a pretprošle sezone je devet puta namestio gol nekadašnjem napadaču kulskog Hajduka Nikoli Komazecu.

Ostaje da se vidi da li je Cimirot Zvezdina realnost ili pusti snovi kao što su na početku prelaznog roka bili Mirko Ivanić, Slavoljub Srnić i Mijat Gaćinović? Kako god odgovorni iz Ljutice Bogdana će morati brzo da deluju.


tagovi

Zvezdan TerzićZoran StojadinovićSuperligaSrbijaGojko CimirotFK SarajevoFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara