""
""

Zvezda se oglasila povodom slučaja Vučićević: Ljudi u Čukaričkom su nestručni, Vanja je naš!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.16. | 13:08

Crveno-beli tvrde da su ispoštovali proceduru

Disciplinska komisija pokrenula je postupak protiv Crvene zvezde, a po prijavi Čukaričkog, zbog toga što je Vanja Vučićević, momak koji je ovog leta sa Banovog brda stigao na Marakanu, igrao za crveno-bele prijateljske utakmice.

Međutim, čelnici Crvene zvezde oglasili su se saopštenjem u kojem tvrde da je pravda na njihovoj strani. Odnosno da u Čukaričkom rade pravo nestručni ljudi.
Čitav problem je nastao usled nejasnog i nestručnog ugovora koji je FK Čukarički sastavio i zaključio sa Vučićevićem februara 2014, a u kome stoji da "ugovor ističe 31.12.2016, odnosno prvog dana letnjeg prelaznog roka 2016. godine". U pravu je poznato pravilo da ukoliko postoje kontradiktornosti u jednoj rečenici veću snagu i težinu uvek ima poslednji deo rečenice u odnosu na prvi, odnosno ono što je navedeno na kraju te rečenice, a naglašeno je da ugovor ističe prvog dana letnjeg prelaznog roka 2016 godine. Osim toga, u pravu je poznato da u slučaju nejasnoća nekog ugovora, uvek se veća snaga daje onom ko je ugovoru pristupio, a to je igrač Vučićević, u odnosu na onoga ko je ugovor sastavljao, a to je FK Čukarički“, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Novosti: Zvezdi oduzimaju bodove zbog Vanje Vučićevića?!

Oni tvrde da je Vučićević junior dobio ispisnicu, a zatim se registrovao za Crvenu zvezdu.
Na osnovu svega toga su i naš klub i igrač Vučićević sa pravom tumačili da je igračev ugovor sa FK Čukarički istekao prvog dana ovog letnjeg prelaznog roka. Igrač je putem pošte podneo zahtev za izdavanje ispisnice i sa tim dokumentom se registrovao za FK Crvena Zvezda, čime je u potpunosti ispoštovana procedura regulisana pravilnicima FSS.FK Crvena zvezda će sačekati konačnu odluku po ovom pitanju, uz čvrsto uverenje da će i organi FSS prepoznati ovu pravnu normu i doneti odluku da Vučićević može da bude registrovan za naš klub“, naglašavaju u Zvezdi.

(Foto crvenazvezdafk.com)


tagovi

Zvezdan TerzićVanja VučićevićSrbijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara