"Abiola Dauda u dresu Kalmara"
"Abiola Dauda u dresu Kalmara"

Zvezda se pojačala u poslednjim minutima prelaznog roka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.02.13. | 08:45

Nigerijski napadač Abiola Dauda stigao iz švedskog Kalmara

Abiola Dauda u dresu Kalmara

Nije štoper već napadač! Iako se spekulisalo o dolasku defanzivca iz Brazila Tijaga Elena u Crvenu zvezdu je bukvalno u poslednjim minutima prelaznog roka stigao 25-godišnji napadač Abiola Dauda!

Izabrane vesti

Informacija da je sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović dogovorio transfer Nigerijca u tabor crveno-belih na pripremama u Beleku stigla je u ranim jutarnjim časovima kada su svi još bili u krevetu, uvereni da je sve već završeno dolascima Nikole Petkovića i Luisa Garida.

Međutim, niotkuda se pojavio Abiola, koji u Zvezdu dolazi kao slobodan igrač obzirom da mu je istekao ugovor sa Kalmarom u kojem je za protekle četiri sezone odigrao 129 utakmica i postigao 33 gola.

Inače, u Švedsku je stigao kao 18-godišnjak pošto su ga menadžeri primetili dok je igrao ulični fudbal u lokalnom, amaterskom klubu.

Evropsku epizodu počeo je u četvrtoligašu da bi se dobrim partijama preporučio eliti. Izabrao je Kalmar u kojem je uglavnom bio rezervista i u igru ulazio sa klupe, ali je u protekloj sezoni eksplodirao i na golgeterski konto upisao čak 14 pogodaka, što ga je činilo četvrtim strelcem Alsvenskan lige.

Po isteku ugovora je, ipak, rešio je da napusti Švedsku, iako mu je Kalmar ponudio produžetak saradnje, spominjalo se interesovanje ruske Alanije i Leha iz Poznanja, a navodno su ga pratili i klubovi iz Nemačke.

Piše: Dejan Stanković
Foto: Scanpix


tagovi

Abiola DaudaAntalija 2013FK Crvena zvezdaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara