"Marko Gobeljić (Napredak) i Aleksandar Luković (Crvena zvezda)"
"Marko Gobeljić (Napredak) i Aleksandar Luković (Crvena zvezda)"

Zvezda: Tim koji gubi se ne menja!

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.17. | 09:37

Visok napon pred dolazak šampiona u Kruševac, štoper Frimpong protiv svojih

Marko Gobeljić (Napredak) i Aleksandar Luković (Crvena zvezda)Visok napon u Lazarevom gradu! Velike i bolne derbi rane posle ubedljivog poraza u večitom derbiju fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da izleče u Kruševcu. Reklo bi se, uzimajući u obzir da sada nemaju pravo na grešku, da nisu mogli da dobiju teži zadatak od današnjeg na stadionu “Mladost”, od 19 časova, pred kamerama TV Arenasport 1.

Tim Vuka Rašovića jeste poražen u Novom Sadu i to kontroverznim golom u 93. minutu, ali je posle nešto slabijeg početka proleća izrastao u hit ovog dela prvenstva. Napredak je pre odlaska na “Karađorđe” vezao četiri pobede i u tim mečevima nije primio gol. Sasvim dovoljan dokaz da se shvati da vraški težak posao očekuje Crvenu zvezdu koja će, nema sumnje, biti psihološki i fizički uzdrmana.

Izabrane vesti

MOZZART kvote --->>> 2702: Napredak - Crvena zvezda 1 (15,00), X (7,00), 2 (1,15)

Još jedan bitan detalj: i tokom jesenje sezone Napredak je predstavljao ozbiljnu kosku u grlu aktuelnom lideru i šampionu. Na premijeri prvenstva Čarapani su izborili remi na Marakani (2:2) i to posle ubedljivog vođstva, dok je u Kruševcu izjednačen meč rešio Kostarikanac Džon Ruiz.
Teško jeste, ali smo spremni i imamo obavezu da pobeđujemo, kako bimo ostali prvi u ligi. Verujem da ćemo da pobedimo u važnoj utakimici”, istakao je za Sportski žurnal, Abraham Frimpong, štoper crveno-belih, zimus angažovan upravo iz Napretka, u kome je proveo pet sezona.

Frimpong i Ožegović iz ČukaričkogTradicija kaže da nas očekuje vrlo, vrlo tvrda utakmica. Na poslednja tri gostovanja na stadionu “Mladost” crveno-beli imaju dve pobede i jedan remi bez golova. Uz dodatak da su oba trijumfa ostvarili minimalnim rezultatom. Napredak ima sjajnu defanzivnu liniju i to bi moglo da oteža posao Crvenoj zvezdi, posebno ako ne otvori na vreme meč.

Oba tima u poslednjih pet utakmica imaju identičan učinak – četiri trijumfa i poraz. Za Crvenu zvezdu je bolniji neuspeh u derbiju, nego što Čarapani pate za propuštenom šansom u Novom Sadu.

Kad je u  pitanju tim gostiju, stručni štab je odlučio da ništa ne menja, pa će onih 11 koji su počeli večiti derbi izaći i danas na teren. A to znači da će igrati:
Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Ristić - Donald, Le Talek - Ruiz, Kanga, Plavšić - Boaći.

Na tri od poslednjih pet susreta Napretka došlo je 0-2 gola, što znači da Vuk Rašović neće odustati od svoje filozofije. Treba očekivati čvrste Kruševljane koje će napadati ranjena Crvena zvezda. Realno je da i na ovom meču dođe 0-2 gola, bez obzira na imperativ crveno-belih. I bez obzira na podatak da je 3+ redovna pojava na mečevima srpskog šampiona.

Dvojka jeste najrealniji ishod, ali pobegnite od konačnog ishoda. Tim pre što je tle na Marakani nestabilno posle slabe igre i zasluženog poraza u večitom derbiju.

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

UG 0-2 2,19

* kvote su podložne promenama

POSLEDNJIH PET

NAPREDAK

Rad (G) 1:0   
Novi Pazar (D) 3:0   
Borac Č. (G) 1:0        
Bačka P. (D) 2:0        
Vojvodina (G) 1:2

CRVENA ZVEZDA

Čukarički (G) 3:4      
Spartak S. (D) 2:1     
Rad (G) 4:0   
Borac Č. (D) 2:0        
Partizan (D) 1:3        

MEĐUSOBNI SKOR

18        1          5          12        13:41

TRENUTNI PLASMAN

1. Crvena zvezda       31        25        4          2          76:28  40
5. Napredak   31        15        7          9          36:25  26

* Posle 30 odigranih kola Superlige bodovi su podeljeni na pola

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Crvena zvezdaAbraham Frimpong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara