ZVEZDA – TIM ZA TRNAVU: Došlo vreme da se Stojiljković oduži Milojeviću; ima li prostora za Veljka Simića?

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.08.18. | 07:55

Desetorica sigurnih i moguća rokada u samom špicu napada...

Napadač, napadač i opet – napadač! Ta reč konstantno je titrala na usnama čelnika Crvene zvezde posle utakmice sa Suduvom. Ali kada su propali pregovori sa poslednjim pikom, Tomaneom iz Tondele, Vladan Milojević i Zvezdan Terzić su presekli. Obustavili su potragu za kapitalnim pojačanjem i uskliknuli: „Sa starim snagama napaćemo Trnavu i odigrati možda i najvažnije mečeve jeseni“.

Na talas optimizma najodgovornijeg tandema uticala je školska partija Nemanje Milića u dvomeču sa Suduvom, koji je još jednom pokazao da predstavlja pravog sezonskog letnjeg radnika u trenerskoj kombinatorici Vladana Milojevića. Uostalom i pre 12 meseci bio je jedan od ključnih ljudi u pohodu na Ligu Evrope. Takođe, Nikola Stojiljković se oporavio od povrede, odigrao solidnih 90 minuta na Voždovcu, postigao prvenac i podelio dve lepe asistencije štiklom Veljku Simiću.

Izabrane vesti

Upravo je to ostvarenje napadača na čiju karijeru je presudno uticao Milojević donelo i miris neizvesnosti. Tačnije, moguću rokadu u špicu napada. Tačno je da Nikola Stojiljković još nije sto odsto spreman, ali konačno je došao dan da se snažni napadač oduži svom mentoru. Kada je stigao u Čukarički Stojiljković je u očima mnogih bio autsajder, dečko promašenih izbora i karijere, ali uz predan rad sa pedantnim stručnjakom postao je jedan od najcenjenih napadač u zemlji. Stigao je i do reprezentacije. Sada je ponovo došao na stare jasle da oživi karijeru. A Spartak iz Trnave ja nacrtan meč da se zahvali Milojeviću na svemu što je uradio za njega. Makar i odigrao preko granice bola. Naravno, i dalje postoji opcija da se Milojević odluči za proverni kvalitet u liku i delu Nemanje Milića, ali Stojiljković je trenutno za pola prsa u prednosti.

Kako god, jedini istureni napadač imaće delikatan zadatak da se izbori sa gustom i disciplinovanom odbranom Trnave koju predvodi Godal. Naravno, snaga Crvene zvezde trebalo bi da bude ofanzivni deo manevra. Baš kao u dobrom delu sezone. Dakle, Ben, Radonjić i Ebisilio imaće zadatak da ulascima u prostor i između linija Spartakovog tima stvaraju višak i pod pritisak stavljaju defanzivno orijentisanog rivala. Kao aduti sa klupe nameću se Srnić, jedan od napadača, pa i Veljko Simić. Posle odličnog meča na Voždovcu, nekadašnji član Bazela mogao bi da predstavlja faktor iznenađenja. Nešto na šta nije računao Radoslav Latal.

Ostatak tima nije pod upitnikom. Dakle, još Jovičić, Krstičić, zatim bekovi Rodić i Stojković, te Degenek, Vujadin Savić i Milan Borjan. Svi oni već čine ukomponovan tim, ali će protiv Spartaka naići na najtežu prepreku od početka sezone.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić – Ben, Krstičić, Ebesilio, Radonjić – Stojiljković.


tagovi

Liga šampionaVladan MilojevićSpartak Trnava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara