"Jović i Bjelica"
"Jović i Bjelica"

Zvezda traži put kroz Moraču: Savović najverovatnije ne igra, Gudurić i Rejnolds pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.12.16. | 11:32

Derbi 13. kola ABA lige igra se od 19 časova u Podgorici

Jović i BjelicaCrvena zvezda još ne zna za poraz u ABA ligi, a sada je čeka ozbiljan izazov - gostovanje crnogorskoj Budućnosti od 19 časova. Crveno-beli su na vrhu tabele, Budućnost je treća sa 10 pobeda i 2 poraza, pa zato utakmica koja će se igrati dvorani Morača sa pravom nosi epitet derbija. 

Po svemu sudeći bivši košarkaš Zvezde Boris Savović neće igrati u dresu Đetića zbog povrede. Ali, u klub je stigao Oven Klasen koji može biti od pomoći u reketu.
"Veoma važna utakmica sa veoma dobrim timom iz Evrolige koji je i u ovoj sezoni imao više odličnih utakmica, i Crvena zvezda je ekipa sa veoma dobrim trenerom. Moram istaći da je ovo izuzetno teška utakmica za nas, posebno u ovom momentu. Vrlo sam zadovoljan trudom mojih igrača iako imaju mnogo problema o kojima je javnost upoznata. Nažalost ti problemi traju tako da Savović najverovatnije neće igrati, a neizvesno je i učešće Rejnoldsa. Ali, moramo da se borimo i moramo da budemo konkurentni u ovom meču. Nadam se da će dvorana da bude puna i da ćemo imati veliku podršku, naročito u teškim trenucima. Osećam da navijači osećaju da smo u teškoj situaciji i da moramo da damo više od 100% kako bismo bili konkurentni i pobedili u derbiju", rekao je Ilijas Zuros, trener Budućnosti.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

I Crvena zvezda će imati problema sa spremom košarkaša pred ovaj duel. O nastupu Marka Gudurića će se odlučivati u poslednji momenat, dok Luka Mitrović duži period nije u punom trenažnom procesu.
"Očekuje nas derbi protiv Budućnosti, utakmica prvog i drugog na tabeli. Mi posle evroligaškog meča u Istanbulu dolazimo opterećeni izostankom pojedinih igrača, i na prvom mestu smo fokusirani da vidimo u kakvom sastavu možemo da izađemo na utakmicu protiv Budućnosti. Ta problematika izostanaka igrača nas opterećuje duže vreme i to u jakom ritmu mečeva koje ćemo igrati do Nove Godine. Tek u nedelju popodne, pred utakmicu, znaćemo kakvo je stanje sa Markom Gudurićem koji je imao jak virus, dok Luka Mitrović već duži period nije u punom trenažnom procesu. Pokušali smo u vrlo kratkom periodu koliko god je to bilo moguće, da se spremimo za Budućnost i težak meč koji nas čeka", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Budućnost ima novog krilnog centra! Možda debituje protiv Zvezde (VIDEO)

Doskorašnji trener FMP-a, Slobodan Klipa, u razgovoru za naš sajt rekao je da su obe ekipe umorne, ali da prednost daje Zvezdi.

U 16 duela ovih timova samo dva puta je gost došao do trijumfa.
"Derbi kola. Budućnost je odlično započela šampionat, ali vidim da u Evrokupu imaju poraze. Na centarskim pozicijama imaju povrede, dosta su putovali i izmoreni. To isto važi i za Zvezdu. Savović je povređen, Džejms je u problemu sa povredama. Zvezda je favorit, jeste premorena, ali Zvezda je bliža pobedi uprkos obavezama u Evroligi", rekao je Klipa.

Spremite se, derbi u Morači pred nama!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Boris SavovićBudućnost PodgoricaFK Crvena zvezdaDejan RadonjićDžej Ar RejnoldsEvropaJadranska ligaMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara