"Kombank Arena pred meč sa Olimpijakosom"
"Kombank Arena pred meč sa Olimpijakosom"

Zvezda u problemu: Arena neće biti dostupna za Evroligu, osim ako ne prođe u TOP 16 fazu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.05.15. | 11:00

„Trenutno pratimo aktivnosti i čekamo konačni odgovor nadležnih organa. Postoje određeni događaji koji su već zakazani u Areni, ali nisu svi termini zauzeti“, rekao je direktor Davor Ristović

Kombank Arena pred meč sa Olimpijakosom

Kombank Arena je tokom prethodne dve sezone postala dom košarkaša Crvene zvezde u evroligaškim okršajima sa najjačim klubovima Evrope, ali i mesto u čijem su grotlu daleko moćniji protivnici padali kao pokošeni. Nošeni hukom gotovo uvek dupke pune dvorane, trener Dejan Radonjić i njegovi puleni vojevali su velike bitke, iz kojih su neretko izlazili kao pobednici. Arena je često bila u centru pažnje evropskih medija, zbog jedinstvene atmosfere, spektakularnih utakmica i koreografija od kojih zastaje dah, ali prema još uvek nezvaničnim informacijama, najveća dvorana na Balkanu neće moći da ugosti evropske gigante i naredne sezone.

Izabrane vesti

Razlog? Unapred zakazani događaji, koji će zauzeti dobar deo evroligaških termina. Prema saznanjima MOZZART Sporta, to praktično znači da će Zvezda biti primorana da većinu utakmica odigra u Pioniru, što bi moglo da donese veliki finansijski gubitak novom šampionu Jadranske lige. Međutim, nije sve tako crno, bar kako tvrdi direktor Crvene zvezde, Davor Ristović.
„Trenutno pratimo aktivnosti i čekamo konačni odgovor nadležnih organa. Postoje određeni događaji koji su već zakazani u Areni, ali nisu svi termini zauzeti. Mislim da je još uvek rano da pričamo na ovu temu, ali načelno ta informacija je donekle tačna. Kada budemo imali jasnu sliku o mogućnostima Kombank arene znaćemo konačan stav o tome gde ćemo igrati utakmice Evrolige kao i regionalne lige. Radimo na tome, ali sada nije trenutak da ova problematika uzima našu pažnju jer smo potpuno koncentrisani na nastavak domaćeg šampionata “, rekao je Ristović za MOZZART Sport i potom dodao:
„Sada nam je potrreban potpuni mir, a ljudi u klubu zaduženi za logistiku uveliko rade svoj posao u vezi priprema svih resursa kluba za narednu sezonu“.

Prema anketi koju je MOZZART Sport napravio, dobar deo navijača je tokom ove sezone bio za to da crveno-beli evroligaške utakmice igraju u beogradskom hramu košarke. Međutim, kao što smo i tada naveli, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović nekoliko puta je javno isticao finansijsku isplativost koju klub ima od prodaje karata u Kombank Areni...

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaDavor RistovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara