""
""

Zvezdin minimalac protiv Dorćola: Stojanović isprobao Arauha, Onjilo igrao desnog veznog

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.03.14. | 17:26

Crveno-beli nisu pokazali mnogo protiv srpskoligaša koji je u finišu imao dve dobre šanse, ali je Rajković odlično branio. Najveći plus je mladi štoper Vukašin Jovanović

Kombinovani tim Crvene zvezde savladao je danas u prijateljskom meču srpskoligaša Dorćol sa 1:0.

Izabrane vesti

Provera je najviše koristila treneru Slaviši Stojanoviću da isproba varijantu sa Migelom Arauhom na poziciji desnog beka, pošto je zbog parnih kartona Marko Petković suspendovan za duel protiv Radničkog iz Kragujevca. Mladi Peruanac je bojažljivo ušao u utakmicu, ali je delovao sve bolje i bolje kako je vreme odmicalo.

Nije mnogo toga moglo da se vidi na pomoćnom terenu Marakane. Crvena zvezda je u većem delu meča imala ofanzivu, ali ne i mnogo prilika za pogodak. Jedini put su zatresli mrežu Dorćola sa bele tačke, nakon što je u šesanestercu gostiju oboren Luka Milunović. Penal je sigurno izveo Vukan Savićević.

Zanimljiva je bila odluka Slaviše Stojanovića da Nigerijca Ifeanija Onjila, koji se vratio iz Norveške gde je bio na svojevrsnoj probi u Lilestermu, proveri na poziciju desnog veznog. Blago rečeno, Onjilo se nije snašao na novom zadatku. Pohvale u domaćem timu zaslužuje pre svih mladi štoper Vukašin Jovanović, koji je delovao mirno, lako raščišćavao situacije i pokazao da bi u budućnosti mogao da bude perspektiva kluba.

U nastavku su crveno-beli najbliži golu bili posle akcije kada je Milunović proigrao Rakića. Korpulentni centarfor je sve lepo odradio, ali je šut odbranio golman Dorćola Kerić. Srpskoligaš se posebno okuražio u finišu i imao dve vrlo dobre šanse, ali je oba puta odlično reagovao zlatni omladinac Predrag Rajković.

Crvena zvezda - Dorćol 1:0
/Savićević 36 penal/

Crvena zvezda: Rajković - Arauho, Cilinšek, Jovanović, Nenadić - Savićević, Kovačević, Onjilo, Milunović - Rakić, Kasalica
Igrali su još: Cvetković, Žerađanin, Maričić, Živković

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vukašin JovanovićSuperligaSrbijaMigel ArauhoIfeani OnjiloFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara