""
""

Zvezdina odbrana jaka i u napadu: Vukašin Jovanović srušio Mordoviju u 90.minutu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.02.15. | 19:40

Crveno-beli savladali ruskog premijerligaša, povreda Saše Stojanovića

Za Zvezdu prvenstvo kao da može da počne. Crveno-beli su u četvrtoj utakmici na pripremama u Beleku savladali rusku Mordoviju sa 1:0. Strelac pobedonosnog gola bio je štoper Vukašina Jovanović, i to na centarušt Aleksandra Kataija u 90.minutu. Bila je i po fudbalskoj pravdi da neko od defanzivaca srpskog šampiona reši pitanje pobednika. Zvezda je u odbrani ponovo delovala vrlo dobro, kao i u mečevima sa Rubinom i Metalistom. A sada se supertalentovani štoper potrudio da skine skalp jakom rivalu. Nema sumnje da će večerašnjim trijumfom crveno-beli napumpati samopouzdanje, mada je naš tim ponovo demonstrirao jesenje slabosti-nedovoljnu efikasnost

Da i večerašnji meč liči kao jaje jajetu na prethodne provere pobrnio se detalj iz 12.minutu. Već po navici Nenad Lalatović je morao da iz igre izvuče nekog od igrača. Ovoga puta povredio se Saša Stojanović. Iskusni vezista osetio je bol u nozi, pa je njegovo mesto zauzeo Miloš Bosančić. Ovo je već treća povreda za naš tim tokom priprema u Antaliji. Situacija sa Lukovićem je dobro poznata, dok je protiv Metalista igru pre vremena napustio Danijel Avramovski.

Izabrane vesti

Inače, trener Nenad Lalatović izveo je tim koji bi vrlo lako mogao da počne i duel sa Radničkim iz Niša na otvaranju prolećne sezone. Kapiten je bio Darko Lazović što možda nagoveštava da je krilni fudbaler posle silnih peripetija i velike prašine postigao dogovor sa potpredsednikom Slavišom Kokezom.

Najbolju šansu crveno-beli su propustili u 20.minutu. Posle akcije Cvetkovića i Lazovića kapiten je centirao, a Parker šutirao tik pored gola... Mordovija je u na početku pretila iz kontri, a kako je vreme prolazilo bila je sve opasnija. Rusi su imali dva opasna napada sredinom drugom poluvremena.

Mnogo toga je u igri Crvene zvezde zavisilo od Lazovića. Vihorni Čačanin je, tako, u 26.minutu proigrao Bosančića koji je bio oboren u kaznenom prostoru. Nije bilo penala... Odlično je šutirao i Gavrić u 39.minutu, ali se istakao golman Mordovije.

U drugom poluvremenu Nenad Lalatović je promenio kompletnu postavu. Mordovija je bila nešto bolji rival, pa je već u 46.minutu promašila čistu šansu. Tačnije Vukašin Jovanović je izvukao loptu sa gol linije. Najraspoloženiji u Zvezdi je bio Aleksandar Kataji koji je dva puta pripretio udarcima sa distance. Crnogorac Božović u  70.minutu je pogodio prečku Zvezdinog gola.  A onda je na scenu stupio Jovanović i iskoristio centaršut Kataija.

Trener Nenad Lalatović šansu je pružio sledećim igračima: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Savićević, Gavrić, Lazović, Parker. U nastavku su još igrali: M. Stojanović, Jovanović, Mbođ, Đorđević, Grujić, Ristić, Bosančić, Avramovski, Katai i Jović, Salami

Naredni meč crveno-beli igraju u petak protiv Sarbrikena

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSaša StojanovićNenad LalatovićEvropaDarko LazovićFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara