""
""

Zvezdina omladinska škola je u rasulu, nemamo uslove, sprave, radimo na pola terena...

Vreme čitanja: 5min | pon. 22.07.13. | 21:07

Trener kadetskog tima crveno-belih Dragan Mladenović u razgovoru za Naše novine otkrio je da nekadašnja "fabrika talenata" s Marakane grca u ogromnim problemima i da niko od čelnika kluba nije zainteresovan da pomogne

Trener kadetskog tima Crvene zvezde Dragan Mladenović u emotivnoj ispovesti za Naše novine poručio je da omladinska škola najtrofejnijeg srpskog kluba u ovom trenutku praktično ne postoji! Bivši vezista crveno-belih bez dlake na jeziku kaže da treneri koji bi trebalo da stvaraju igrače za seniorski tim Crvene zvezde rade u nemogućim uslovima, te da je direktor omladinske škole Srđan Vasiljević "nebitan lik" kojeg čelnici kluba ne žele da udostoje običnog sastanka.

Izabrane vesti

Nekadašnji član Glazgov Rendžersa i Real Sosijedada dodaje da ne želi da radi u takvim uslovima, odnosno da su aktuleni vlastodršci "pokupili" običaj prethodnika da svoje neuspehe pravdaju lošim radom u omladinskoj školi. Takođe, Mladenović tvrdi da su to priče za malu decu i dodaje da uopšte nije tačno da večiti rival Partizan ima talentovanije klince.
"Prvo moram da kažem da su svim trenerima u omladinskoj školi istekli ugovori prvog jula. Niko nas ne zove da vidimo šta i kako dalje, dok su u ostalim klubovima rad s mlađim kategorijama počeli 10. jula. Ja sedim i čekam, sebe sam ostvario u fudbalu, nešto sam i zaradio, pa pod uslovima koji trenutno vladaju u Crvenoj zvezdi više ne želim da radim. Niti se plašim da kažem šta mislim, od toga da se svaka greška pravda lošim radom u mlađim kategorijama. To je za mene poražavajuće, jer niko od aktuelnih čelnika nije došao da vidi kako i šta radimo. A onda izađe sportski direktor Stojadinović i da izjavu kako se u omladinskoj školi ništa ne radi", rekao je na početku razgovora za Naše novine Dragan Mladenović.

U glasu bivšeg reprezentativca Srbije osećala se gorčina, nije mu bilo potrebno postavljati dodatna pitanja.
"U našem klubu, koji je po svim paramterima veliki, nema osnovnih uslova za rad mlađih kategorija. Nemamo ni osnovne sprave! Po tri selekcije rade na jednom terenu da ne govorim o tome da sam sa svojom selekcijom, igračima rođenim 1996. godine, radimo na polovini igrališta... Da li onda mogu da im objasnim kako treba da se kreću? Onda posle toga kaže neko kako ništa ne valja. Mogao je neko to da dođe i vidi, pa onda da iznosi zaključke. A ne da nas sve stavlja u isti koš!"

Više od decenije se priča da u omladinskoj školi najtrofejnijeg srpskog kluva vlada korupcija, odnosno da su brojni treneri skolni uzimanju mita.
"Ne prihvatam to, mada možda ima i korpucije. Gospodo, izvolite pa sprovedite istragu. Došlo je vreme da se to već jednom uradi, da se ljudi prozovu imenom i prezimenom. Ako ima dokaze neka neko izađe u javnosti i kaže: Dragane Mladenoviću, uzimao si pare. Pričao sam o tome i s predsednikom Džajićem i s Nebojšom Čovićem. Rekao sam im šta sam imao..."

"DIREKTOR VASILJEVIĆ JE NEBITAN LIK"

Mladenović poručuje da mu je posebno nejasna uloga direktora omladinske škole Srđana Vasiljevića. On tvrdi da se Vasiljević ne pita mnogo o gorućim problemima kluba.
"On (Srđan Vasiljević prim.aut) mi nije potreban u životu. Zato mogu sve da kažem. Čini mi se da je on u Crvenoj zvezdi krajnje nebitan lik. U omladinskoj školi pravi klanove, vrbuje trenere... Ali nije to najgore! Njega čelnici kluba neće da prime na sastanak na kojem treba da im predoči probleme. On ne može da se bori za nas..."

U samo nekoliko rečenica Mladenović je negirao prihvaćenu tezu u javnosti da je omladinske škola Partizana za svetlosnu godinu ispred Zvezdine i da su zato crveno-beli primorani da dovode momke poput Jokića i Radonjića.
"To vam je priča za malu decu, da ne kažem glupost! Pogledajte ko je izašao iz omladinske škole Crvene zvezde: Đuričić, Kovačević, Ćosić, Milanović, Despotović... Međutim, to što oni nisu u prvom timu morate da pitate aktuelnog i bivše direktore omladinske škole. Tek kada se za njih čuje u inostranstvu mi se hvalimo kako su to produkti omladinske škole. To, prosto, nije tačno. Produkt škole igre za prvi tim."

Pomenuli smo mu da Crvena zvezda od "klase 1984" nije izbacila plejadu igrača za prvi tim.
"Opet se obratite direktoru škole! Evo, uzeću za primer generaciju 1995. godište. Momci iz tog tima su otišli u Bazel, Parmu, Štutgart, Maritimo... A kao nisu igrači za Crvenu zvezdu. To je za mene poražavajuće. Ne zanima me da li će se posle ove moje ispovesti podići prašina u javnosti. Došao sam u Crvenu zvezdu iz čistih namera. Da pomognem klubu i ujedno se školujem, meni pare nisu potrebne"

"LUKA JOVIĆ ĆE BITI BOLJI OD PANČEVA!"

U generaciji koju je prošle godine predvodio Dragan Mladenović stasava i supertalentovani napadač Luka Jović (1997. godište). Za tog momka upućeni kažu da bi mogao da zaseni i slavu Darka Pančeva.
"Prebacio sam ga u godinu dana stariju selekciju! Pazite šta vam sad kažem: Luka Jović će biti bolji napadač od Darka Pančeva i Milka Đurovskog. Ali nešto drugo je po sredi. O njegovoj karijeri brigu već vodi Fali Ramadani. Nemam ništa protiv, ali onda će da se napravi frka kada bude odlazio u inostranstvo i kada procenti budu pripali menadžeru. Jovića sam uzeo kao primer... Moj posao je da predložim najtalentovanije momke za profesionalni ugovor, a čelnicima kluba i direktoru ostaje da ostvare da oni budu 100 odsto u vlasništvu Zvezde. Spas je u produkciji i takvoj prodaji igrača. Čitam sad kako se juri štoper po svim meridijanima, a imamo malog Lazića. Razumem da su potrebna pojačanja, ali to mora da bude igrač uz koga će Lazić da poraste. A ne da se dovodi neko 'drvo'."

Dragan Mladenović na kraju je priznao da se tokom rada na Marakani nije susretao s pritiskom menadžera.
"Na prvom treningu svakom igraču sam rekao sledeće: 'Ako me neko bude zvao zbog tebe, budi uveren da nećeš igrati'. Alergičan sam na takve pojave. Dešavalo mi se da kroz karijeru da budem bolji od konkurenta za mesto u timu i onda zove neki Pera ili Žika, urgira za njega, a ja ne igram. Postavio sam se tako da me mišljenje roditelja i menadžera ne zanima", jasan je Mladenović.


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MladenovićLuka JovićSrbijaSrđan VasiljevićSuperligazvezdina omladinska skola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara