Zvezdina trijumfalna formula: Marin pakuje, Ben daje! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.12.18. | 17:50

Crveno-beli ubedljivo savladali Spartak u Subotici – 3:1

Marin pakuje, Ben daje – Zvezda pobeđuje! To je kroki crtež dešavanja na renoviranom stadionu u Subotici, koji se posrećio četi Vladana Milojevića. Srpski šampion je autoritativnom igrom u prvom poluvremenu, uz dva gola, prečku i stativu pripitomio Golubove i zabeležio još jednu očekivanu pobedu u okviru domaćeg prvenstva – 3:1.

Zvezda je uspela da sačuva snagu za ono što je čeka za šest dan na krcatoj Marakani, a nekadašnji tandem iz Olimpijakosa ponovo je pržio odbranu rivala.... Prijaju jedan drugome Ben i Marin, videli smo to i na San Paolu, videli smo to i danas. Još kada im se u ofanzivnim kreacijama pridružio Simić... Crveno-beli su do nove pobede praktično stigli sa pola snage. Brojne povrede naterale su Vladana Milojevića da u centralni deo odbrane „vrati“ povratnika iz povrede Filipa Stojkovića.

Izabrane vesti

Jedinu nelagodu ekspediciji sa Marakane donela je povreda prvog čuvara mreže Milana Borjana koji je pao direktno na leđa i u 50. minutu je morao da ustupi mesto Zoranu Popoviću.

Crvena zvezda je ponovo počela da igra u ozbiljnoj brzini. Bar kada je reč o srpskim standardima. Znali su crveno-beli tokom odlične jeseni i da se muče, ali u poslednje vreme šampion bljuje vatru i uteruje strah u kosti ekspresnim slamanjem otpora. Ono što je viđeno u sudaru sa Voždovcem ponovljeno je na renoviranom stadionu u Subotici.

Zvezda je rivala ščepla za vrat i nije ga puštala dok nije potipisao kapitulaciju. Tandemska igra Marka Marina i El Fardu Bena za posledicu je imala pogođenu stativu, zatim i prečku, reprezentativca Komorskih Ostrva. Subotičani su samo povremeno izlazili iz svoje ljušture, ključ meča bio je u nogama Zvezdinih manevrsita. Opet je Jovančić jednostavnim rešenjima pravio višak, Marin je majstorisao direktnim pasovima, Ben bio stalno blizu lopte.

Spartak je nekako odolevao do 38. minuta. Izvukli su se Subotičani posle atraktivnog pokušaja petom Gorana Čaušića i već pomenutih udaraca Bena, ali izlet Marka Gobeljića bio je koban po Golubove. Zvezdin univerzalac uradio je ono što radi čitavog proleća: osetio je da bi lopta mogla da dođe do druge stative posle akcije Marina i Simića, namestio nogu i perfektnom dijagonalom pogodio suprotan ugao.

Inicijalno vođstvo dalo je krila gostima, svesnih činjenice da im se nudi prelamanje utakmice. Nije bio toliko aktivan Milan Pavkov do 41. minuta, ali je posle kornera Marina inicirao prekršaj Ćalasan za najstrožu kaznu. Prosto, štoper Spartaka ga je obgrilo sa dve ruke, i tu nije bilo dileme za Danila Grujića. Ben je sa kreča stigao do sedmog gola u sezoni.

Nastavak nije bio toliko sadržajan. Pod utiskom povrede Milana Borjana, crveno-beli su rutinski odrađivali posao. Želeli su da bez velike potrošnje „zaključaju“ utakmicu. Nije bilo mnogo šansi, ali je na asistenciju Simića, El Fardu Ben stigao do osmog prvenstvenog gola.

Spartak je ostao dužan domaćoj publici. Golubovi su bili previšeni defanzivi, pokušavali su tek sporadično. Otkravili su se tek posle trećeg pogotka gostiju, kada je Obradović pogodio prečku. Zaslužili su Subotičani počasni pogodak i na kraju ga dočekali preko Čečarića u 90. minutu. 

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:2)

/ Čečarić 90 - Gobeljić 36, Ben 41, 69/

Gradski stadion

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Gledalaca: 4000

SPARTAK (4-2-3-1): Ostojić - Dunđerski, Ćalasan, Kerkez, Vukčević - Šimura, Glavčić – Milošević (od 82. Đenić), Čečarić, Čou (od 66. Torbica) - Obradović (od 77. Lučić).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan (od 56. Popović) - Stojković, Gobeljić, Degenek, Hajdin - Jovančić, Čaušić – Ben (od 82. Joveljić), Marin, Simić - Pavkov (od 68. Boaći).

 

 

Superliga, 19. kolo:

Sreda

Mladost Lučani - Dinamo Vranje 2:0 (1:0)
/Pejović 35, Radivojević 75/

Radnik - Rad 1:0 (1:0)
/Pantelić 27/

Vojvodina - Mačva 1:0 (1:0)
/Arsić 27/

Čukarički – OFK Bačka Palanka 3:0 (1:0)
/Mudrinski 27, 53, Kajević 51/

Napredak - Proleter 1:0 (1:0)
/Vulić 40pen – Vujaklija 58/

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (0:2)
/Čečarić 90 - Gobeljić 36, Ben 41, 69/

Voždovac  - Radnički (0:1) 0:0
/Stanisavljević 63pen/

Partizan – Zemun 1:0 (1:0)
/Rikardo Gomeš 27/

FOTOStar sport, MN Press


tagovi

El Fardu BenMarko MarinPredrag RoganVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara