"Igrači Zvezde slave pobedu"
"Igrači Zvezde slave pobedu"

Zvezdini klinci skinuli krunu Kraljevićima! Simanić se razgoropadio i srušio Real

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 14:48

Sada se za prolaz u finale čeka još samo pobeda domaće Albe nad Lijetuvos Ritasom

Igrači Zvezde slave pobedu

Počelo je loše, a moglo bi da se završi novim prolazom u finale! Juniori Crvene zvezde su posle poraza od Lijetuvos Ritasa i trijumfa nad Albom uspeli da skinu krunu Kraljevićima madridskog Reala i tako dođu na prag nove borbe za titulu prvaka Starog kontinenta - 79:69 (20:24, 18:19, 20:13, 21:13).

Izabrane vesti

Ipak, da bi se tako nešto zaista dogodilo potrebno je da domaća Alba u poslednjem meču grupne faze uzme meru Lijetuvos Ritasu, jer bi u suprotnom Zvezda završila takmičenje. 

Posle nešto slabijeg izdanja u prvom poluvremenu puleni Aleksandra Glišića maksimalno su doterali igru u odbrani, zategli sve strune i postavili neprobojan bedem u reketu, što je igrače madridskog kluba dovelo do toga da u trećem i četvrtom kvartalu ubace tek po 13 poena. Zvezda je, sa druge strane, u istom vremenskom periodu postigla čak 41 koš! 

Najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio je Boriša Simanić, koji je iskoristio iskustvo iz seniorskih akcija i meč završio sa 19 poena, osam skokova, sedam blokada i četiri asistencije, za ukupni indeks korisnosti – 28. Dobru rolu imao je i Aleksa Radanov sa 14 poena, dok su Matija Radović i Aleksa Uskoković dodali po 12 koševa. Kod Reala Dino Radončić upisao je 16 poena, koliko i Felipe Dos Anhos, koji je dopisao i deset skokova. 

U drugoj grupi košarkaši Mega Leksa su za kraj doživeli ubedljiv poraz od francuskog Insepa rezultatom 97:65. Novak Musić meč je završio sa 25 poena i pet asistencija, dok je na drugoj strani Seku Dumbuja imao 19 koševa, kao i Batist Šuaf.

(FOTO: kkcrvenazvezda.rs)


tagovi

Real MadridMatija RadovićRitasEvroligaDino RadončićFK Crvena zvezdaBoriša SimanićAleksa UskokovićAleksa RadanovAlba Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara