"Miodrag Zečević"
"Miodrag Zečević"

Zvezdu vadi dva miliona... Ili tri... Ili milion i po?!

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.05.14. | 14:59

"Stvari u životu vam jako retko izgledaju jednostavne kad ih malo bolje pogledate", rekao je generalni sekretar Zečević neuspešno pokušavajući da objasni otkud u Ljutice Bogdana toliki optimizam posle sastanka u Nionu

Miodrag ZečevićUmereni optimizam u Ljutice Bogdana posle sastanka u sedištu UEFA u Nionu na kome je delegacija Crvene zvezde uspela da... Pa, to je već sasvim nejasno, pošto generalni sekretar Miodrag Zečević ni posle više od 40 minuta razgovora sa novinarima nije mogao da kaže na čemu u klubu temelje uverenje da će im biti dozvoljeno da se i naredne sezone takmiči u Evropi.

Ali, na pitanje kolike su šanse da se to i desi Zečević je kao iz topa odgovorio: "Velike".

Izabrane vesti

Međutim, sve drugo što je ispričao predstavnicima medija nije slutilo na dobro. Ili bar nije tako zvučalo. Naime...
"Imate dva elementa. Jedno je arbitražni postupak čiji ishod bitno određuje dobijanje licence. Ako bismo sada na neki čudovištan način platili sve obaveze to uopšte ne mora ništa da znači. Ako UEFA kaže da niste poštovali finansijski fer-plej mogu da vas isključe iz Evrope. Ali, to je prvi korak, ključni korak. Ako to položite, onda vam tek sledi ispunjenje obaveza koje imate sa rokovima", ponovio je Zečević isto ono što je govorio i pre puta u Švajcarsku.

U međuvremenu, barem sudeći po rečima Zvezdinog genseka, crveno-beli i nisu mogli mnogo toga da urade, jer je monitoring za postupak koji se vodi u Nionu već završen, a beogradski klub nema mogućnost da  naknadno dostavi neke nove argumente koji bi mu išli u korist.
"Postupak je striktno formalan. Imate papir ili nemate papir! Nema ništa naknadno, ni dogovor, ni plaćanje.... A sve se ceni, koliko ste puta odlagali da izmirite obaveze, da li ste to izmirili, kako ste  obezbedili taj novac, kako ste prikazali... Gledaju da ne zloupotrebljavate te neke rupe u zakonu".

I vraćamo se ponovo na početak - ako Zvezda do sada nije imala argumente u svoju korist otkud najednom sav taj optimizam? Posebno zbog toga što crveno-beli poslednjih godina nisu bili baš posebno revnosni kada su u pitanju plaćanja dugova?
"Stvari u životu vam jako retko izgledaju jednostavne kad ih malo bolje pogledate", produbio je Zečević konfuziju, ali se po njegovim sledećim rečima dalo zaključiti da u Ljutice Bogdana smatraju da je i Zvezda imala razloga da se oseća "prevarenom".
"Neke stvoje stavove koje prenose mediji, a u smislu potraživanja obaveza koje ima Crvena zvezda, na proceduralan način, onako kako to predviđaju Uefa i Fifa, ne možete obrazložiti... Takođe, kad se govori o tom finansijskom fer pleju... Pitanje je koliko ga je Zvezda poštovala, a koliko je bila izložena nepoštovanju finansijskog fer-pleja".

Bilo kako, dug je tu i mora da bude plaćen. S tim da je i dalje nejasno koliko bi crveno-beli morali da plate kada bi i prošli arbitražu pred Uefom?
"Možda dva, možda tri, možda milion i po evra... Stvarno ne znam", ponovo je Zečević bio nedorečen.

Delovalo je, ne i previše zabrinut.
"Bolje doza rezervisanosti nego euforični optimizam, baš zbog toga što smo, ipak, u procesu arbitraže, a svaka arbitraža nosi znatnu dozu neizvesnosti. Ipak, više volim natpis zabranjen ulaz, nego da izlaza nema. Osnovna stvar je da imate izlaznu strategiju, a ušli ste u arbitražu. Ako nemate - onda ste ušli u slepu ulicu", u filozofskom maniru završio je Zečević, iako bi po funkciji morao da bude mnogo mnogo konkretniji na rečima.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

UEFASuperligaSrbijaMiodrag ZečevićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara