Džek Griliš (©Reuters)
Džek Griliš (©Reuters)

A mislio je da će u Sitiju biti lako: Golovi i asistencije ne padaju sa neba

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.01.23. | 17:22

Zaleteli su se i Građani i Džek Griliš...

Pepu Gvardioli nije bilo strano da uloži čitavu milijardu na rekonstrukciju odbrane, ono što traži to i dobije. Nebitno da li je ekipa popunjena na toj poziciji ili ne. Arapski vlasnici mu ispunjavaju gotovo sve želje i ne pitaju previše ko koliko košta, jer ih naročito i ne zanimaju knjige. Sve se da ispeglati, a oni koji ne zadovolje i preprodati. Previše nisu pitali ni kada je španski strateg uperio prstom u Džeka Griliša

Istresli su Građani koliko je bilo potrebno, Aston Vili su isplatili 117.500.000 evra i oborili rekord Premijer lige. Džek Griliš će bar dok Enco Fernandez ne potpiše za Čelsi - ako uopšte do toga i dođe, jer su Plavci razbesneli Benfiku i ugrozili su “već viđen” posao - biti vlasnik najvećeg transfera na Ostrvu, uz koji obavezno ide i etiketa promašaj. I zaista ofanzivni vezista nije ispunio očekivanja, igra daleko slabije nego dok je bio stanovnik Vila parka, a u trijumfu nad Čelsijem je kombinujući sa Rijadom Marezom demonstrirao delić raskošnog talenta. 

Izabrane vesti

Rezervisti su doneli pobedu Mančester Sitiju u derbiju, Pep Gvardiola je ironično konstatovao da je genije, a Džeku Grilišu je pao kamen sa srca. Ogroman teret nosi, na dnevnom nivou se suočava sa kritikama i podrugljivim komentarima, jer ne opravdava uloženi novac. I ne krije da mu je teško, da nije mislio da će biti ovako... 

Golovi i asistencije ne padaju sa neba, ni kada igrate u vrhunskom klubu kakav je Mančester Siti. Pogrešio je Džek Griliš, stav “biće lako” odmogao mu je na Etihadu. Nije bio spreman da se menja. Na Vila parku je bio prva zvezda, u plavom delu Mančestera samo jedan od mnogih. 

“Bio sam u Vili ceo život i nikada nisam morao da se menjam, bio sam takav kakav sam. I na to sam navikao”, iskreno je Griliš počeo razgovor za Skaj sports o problemima sa kojima se suočava otkakako je stigao na Etihad: 

“Nisam shvatao koliko je teško prilagoditi se drugom timu i drugom menadžeru. Kada sam došao ovde, biću iskren, bilo je mnogo teže nego što sam mislio”. 

Da je lako - nije. Ne rade svi za Džeka Griliša, kao u Aston Vili. Tačnije, nije kompletna igra podređena njemu, pa nema u izobilju golova i asistencija. 

“Razmišljao sam da dolazim u tim koji je na vrhu lige, da ću davati golove i upisivati asistencij. Očigledno nije tako, mnogo je teže”.  

Brojke su se istanjile. Bilans u Aston Vili bio je: 213 utakmica, 32 gola, 43 asistencije. U Mančester Sitiju je: 59 utakmica, sedam golova i isto toliko dodavanja posle kojih je pao pogodak. 

Možda su se Mančester Siti i Džek Griliš zaleteli. Nije lako igrati u vrhunskom klubu, a još manje je to činiti noseći epitet najskupljeg pojačanja u istoriji Premijer lige. 

Engleski reprezentativac napravio je prvi korak ka begu od statusa promašaja. Glasno i jasno je priznao gde je grešio. Glavu nije podesio.


tagovi

Džek GrilišMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara