Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Gvardiola: Ja sam genije!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 23:50

Ironičan odgovor Sitijevog trenera na pitanje o izmenama

Rezervisti su Mančester Sitiju doneli pobedu na Stamford Bridžu i približili ga vodećem Arsenalu na pet bodova razlike posle remija Tobdžija sa Njukaslom (0:0).

Građani su protiv Čelsija slavili 1:0, pogotkom Rijada Mareza na asistenciju Džeka Griliša u 63. minutu. I jedan i drugi u igru su ušli samo tri minuta ranije, pa se može konstatovati da je Pep Gvardiola odlično pogodio s izmenama.

Izabrane vesti

Pre pomenutog tandema Španac je na početku drugog poluvremena uveo Manuela Akanđija i Rika Luisa umesto Kajla Vokera i Žoaa Kansela, koji je u Londonu igrao isturenije nego inače po desnoj strani.

Upravo su promene koje je Gvardiola pravio u ovom meču bile jedna od tema konferencije za medije. Po odgovoru koji je dao na pitanje zašto je napravio dvostruku izmenu na startu drugog dela utakmice, može se zaključiti da mu se ono nije dopalo.

"Zato što sam genije! Na prošloj konferenciji me je Džejmi Džekson (novinar Gardijana i Observera) pitao zašto sam prvu promenu napravio tek u 81. minutu, pa sam danas razmišljao o tome i rešio da menjam u poluvremenu", ironičan je bio Gvardiola.

Imao je, ipak, trener Mančester Sitija i konkretno objašnjenje.

"Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu. Moram da se zahvalim Kanselu na njegovoj volji, jer je igrao na poziciji koja nije njegova prirodna. Odlučili smo da krenemo sa igračima koji bi mogli da se prilagode odbrani s petoricom u liniji, ali mnogo se mučio. Generalno, nismo uspevali da povežemo akcije u napadu, a presing nam je bio veoma slab. U drugom poluvremenu smo bili mnogo, mnogo bolji u svakom segmentu. Ovo je velika pobeda za nas", istakao je Gvardiola.


tagovi

Pep GvardiolaMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara