"Slavlje crveno-belih na Vračaru"
"Slavlje crveno-belih na Vračaru"

A možda u Zvezdinoj deci leži spas: Luka Jović izvadio crveno-bele iz živog blata! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.08.15. | 18:52

Crveno-beli posle preokreta savladali Voždovac (3:2) i dobili veštačko disanje

Slavlje crveno-belih na VračaruA možda u Zvezdinoj deci leži spas! Prvi put od kada sedi na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba Miodrag Grof Božović je u startnu postavu uvrstio troje Zvezdinih supertalentovanih dečaka, ali ključni je bio četvrti - Luka Jović. Mladi napadač je kao i u aprilu bio streptomicin za Zmajeve, spretnom reakcijom pokazavši da se u jakim nogama krije i dalje natrprirodan dar, dostojan velikih evropskih klubova. Na gurku i jaku emociju sa tribina crveno-beli su drugi put u mesec dana poraz na Vračaru pretvorili u pobedu – 3:2. Ovog puta tri Zvezdina boda neće nositi dozu kontroverzi, jer su gosti pošteno iskrvarili kako bi možda okrenuli točak sezone.

Mnogobrojne greške napravio je Miodrag Božović na klupi Crvene zvezde u dosadašnjem toku mandata, ali je pravovremenim maneverom dao dozu pobedničkog kiseonika ekipi. Spoznao je da su lutajuća krstarica Ugo Vijera i prirodni "kiler" Luka Jović kompatibilni, što mu se na kraju isplatilo. Zvezda je odnela tri boda uz staru konstataciju: odbrana je opet pokazala najtamniju stranu karaktera. Kiks do kiksa završio se ovoga puta srećno, zahvaljujući Joviću i Vijeri, povremeno dobrom Kataiju i spartanski borbenom Ibanjezu.

Izabrane vesti

Nije potrebno da završavate ni Đorine, ni Sablonove trenerske škole pri UEFA da biste prokljuvili šta je recept protiv Crvene zvezde. Aktulenu generaciju kluba sa Marakane nema potrebe da pobedite, nego da je pustite da se sama ugruva. Kao protiv Kairata ili OFK Beograda u prvom poluvremenu gosti su pritisli dugme za samouništenje već u uvodnoj fazi susreta. Komande su bile u rukama desnog beka Marka Petkovića, koji je velikim kiksom i očajno odigranom povratnom loptom ka golmanu Predragu Rajkoviću nesebično darivao Zmajevima krila. Iako je Miodrag Grof Božović oplemenio vezni red sa zlatnim dečacima Vukašinom Jovanovićem i Markom Grujićem, te mesto iza špica Vijeire poverio Mihailu Ristiću, Zvezdin defanzivni red je epidemijom panike zarazio kompletnu postavu gostiju.Navijači na kraju zadovoljni

Voždovac se ponudio kao na tacni crveno-belima, slepo verujući da će na terenu manjih dimenzija isključivo defanzivom i kontrama raspariti Zvezdinu igru. Bila je to varka u koju su domaći upecali zahvaljući Grujiću i Kataiju, koji su povezivali koliko se povezati može. Akciju za izjednačenje kreirali su Idan Vered i Petković na desnoj strani, a egzekutor je bio prošlonedeljni tragičar Katai. Na krilima energične podrške sa tribina solidno popunjenog stadiona Obilića gosti su se izborili za totalnu ofanzivu.  Bez efekta. Bivši član stručnog štaba Crvene zvezde Bratislav Živković imao je veznog aduta u levonogom fudbalskom šmekeru Risti Ristoviću. Momak sa brojem osam u dresu Voždovca znao je da krije loptu između dvojice čuvara i brzom promenom strane iz ravnoteže izbaci kompletnu postavu gostiju. Zaslužio je Ristović da bude asistent kod gola Sikimića, situacije koja je još jednom pokazala ono što svi vide - Miodrag Grof Božović ima u odbrani Ahilovu petu koju će ciljati svi rivali u Superligi. U tom 41. minutu Mbođ je zaspao i totalno dezorijentisan dizao ruku signalizirajući ofsajd. Dok se tamnoputi štoper bavio "tricama i kučinama" iskusni Sikimić je ubacio loptu u dalji ugao.Grujić, Ristić i Jović

Jadikovao je u aprilu Bratislav Živković kako ga je pobedio dečak koga je fudbalski obučavao. Sudbina se ponovo našalila sa nekad vihornim krilom. U vračarski pakao, dok je Zvezda bila u živom blatu do članaka, Božović je poslao Luku Joviću i oplemenjivača manevra Sašu Stojanović. Rezultat je stigao ekspresno. Prvo se Vijeira kao lopov u noć na prvoj stativi ušunjao iza leđa odbrani Zmajeva da bi u 64. minutu Luka Jović u par sekundi prosuo darove koje mu je majka priroda dala. Hladan kao špricer prihvatio je pas Petkovića, izbegao ofsajd zamku, bacio na kolena Zorana Popovića i do stanja ekstaze doveo 4.000 Delija.

Voždovac je svoju šansu propustio insistirajući na defanzivi, ne shvativši da je odbrana Crvene zvezde koroziriala i da je konstantno treba seći. Nigerijac Obiora Odita je možda kasno dobio šansu, pa je pobeda Zvezde čista kao suza. 

Zvezdina deca su klubu dala veštačko disanje...

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 2:3 (2:1)
/Mašović 5 , Sikimić 41 - Katai 24, Vijeira 61, Jović 64/

Stadion Obilića na Vračaru;
Gledalaca: 4.200;
Sudija: Majo Vujović (Novi Sad);
Crveni karton: Saša Ivković

Voždovac (4-2-3-1): Popović - Jovanović, Ivković, Terzić (od 69’ Odita), Zlatković - Pavlović, Grujić (od 48’ Petrović) - Ristovič, Sinđić, Mašović - Sikimić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković - Petković, Pavićević, Mbođ, Ibanjez - Jovanović, Grujić  (od 46’ Petrović) - Vered, Ristić  (od 56’ Stojanović), Katai (od 58’ Jović) - Vijera.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacUgo VijeiraSuperligaSrbijaPredrag SikimićMarko PetkovićMamadu MbođLuka JovićFK Crvena zvezdaAlen MašovićAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara