A sad da vidimo Zvezdu kad mora da se nametne kao autoritet: Barak spremio dve promene za Nefči

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.07.23. | 12:24

Crveno-beli večeras od 18.30 sa Azerima

Dovoljan je bio samo jedan ozbiljniji skalp u pripremnom periodu da zapali vatru euforije među navijačima Crvene zvezde. A onda je ubrzo došla 'opštenarodna' konstatacija: nije se u novijoj istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba često dešavalo da zvezdaška javnost nakon neke jake utakmice - bilo takmičarske ili kontrolne - bude tako zadovoljna kao što je bila nakon Zenita pre četiri dana.

Istina, njegovo visočanstvo rezultat odvajkada diktira duševno stanje navijača na ovim prostorima - a dobro znamo kako se završilo na Gasprom areni u utorak - međutim sveprihvaćen je utisak da merak ovoga puta ne izaziva samo rezultat, nego i način na koji je srpski šampion do njega došao.

Izabrane vesti

U prevodu, ono što se od Baraka Bahara i očekivalo, ono što se najavljivalo i priželjkivalo, on je predstavio u punom svetlu protiv ruskog šampiona - kvalitetnog sastava koji je sasvim sigurno ekvivalent bilo kom timu iz četvrtog šešira Lige šampiona, pa čak i pojedinima iz trećeg.

Crvena zvezda je protiv Zenita pre svega bila defanzivno organizovana, zatim dovoljno hrabra da više puta napadne i ozbiljno ugrozi favorizovanog domaćina - kog inače nikada do tog susreta nije uspela da pobedi - i naposletku, ali možda i najvažnije: moderna. S izraženom promenom ritma, konstantnim pritiskom na loptu dok je u nogama rivala, s jasnom željom da se pita i za igru i za rezultat.

Danas je pred crveno-belima drugi važan test u Sankt Peterburgu. Rival dosta slabiji - Nefči iz Bakua (18.30) - pa je samim tim i priprema za utakmicu, izvesno, bila drukčija. Sada bi, s tom novom filozofijom na delu, trebalo da vidimo kako će izgledati Zvezda kada mora da se nametne kao 'nobles-tim', da permanentno napada i sama se pita o svemu.

Za ovu priliku Bahar će najverovatnije napraviti dve promene u sastavu. Omri Glazer i poslednja linija koju čine Eraković, Mijailović i Dragović trebalo bi da budu zacementirani. Desni i levi spoljni takođe ostaju isti (Nedeljković i Mitrović), dok bi u srcu terena moglo da dođe do promene. Novopridošlom Marku Stameniću partner će ovaga puta, umesto Gelora Kange, najverovatnije biti mlađani Jovan Šljivić. Mada postoji opcija da počne i Kings Kangva.

S tim da će Stamenić biti taj poslednji osigurač, klasična 'šestica'...

Izraelski stručnjak i dalje traga za pravim rešenjima u srcu terena, te na tim pozicijama treba očekivati najviše rotacija i u narednom periodu.

Jednu promenu treba očekivati i u navalnom redu. Umesto Jovana Mijatovića od starta će vrlo izvesno Žan Filip Kraso, uz njega Piter Olajinka, nešto povučeniji biće Mirko Ivanić.

Nefči je sa devet titula drugi najtrofejniji klub Azerbejdžana, međutim u poslednjih deset godina samo jednom je bio prvak. U protekloj sezoni tek treći, sa 22 boda zaostatka za šampionom Karabagom. 'Jakih' imena u sastavu nema, najvredniji igrač je kapiten Emin Mahmudov (1.400.000 evra), kome je već 31 godina. Čitav igrački kadar vredi manje od 10.000.000 evra.

Nefči je u prvoj utakmici turnira u Rusiji poražen od Zenita sa 1:3.


tagovi

Prijateljske utakmice

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara