Lokomotiva Zagreb (©AFP)
Lokomotiva Zagreb (©AFP)

A taman što su Hrvati dobili dva učesnika u LŠ: Korona virus izbacuje Lokomotivu iz kvalifikacija?

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.20. | 13:27

Lokosi se nadaju da neće biti “dala Uefa, pa uzela”

Korona virus pravi velike probleme zagrebačkoj Lokomotivi u čijim redovima je pre šest dana potvrđen prvi pozitivan slučaj kod fudabalera u hrvatskom prvenstvu. Dodatna testiranja ostatka ekipe donela su još četiri pozitivna testa na Kovid-19, pa je u centru pažnje pitanje kakva će biti odluka Uefa povodom utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona koju Lokosi treba da odigraju 25. avgusta protiv bečkog Rapida na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

U klubu kojem bi kvalifikacije za Ligu šampiona bile nagrada za najupešniju sezonu i istoriji, već preuzeli mere predostrožnosti, današnji trening je otkazan, a pod znakom pitanja je i gradski derbi prvog kola sa Dinamom. Uprava se takođe oglasila informacijom da je svih pet fudbalera u samoizolaciji.

Izabrane vesti

Krovna evropska fudbalska organizacija je iz takmičenja već eliminisala Dritu iz Gnjilana zato što je u toj ekipi bilo zaraženih Korona virusom. Kasnije se obrazalagalo da niko ko nema 13 igrala sa negativnim testovima neće moći da igra kvalifikacije. Ključno je doći u goste sa zdravim igračima. Ako se organizacija sa sedištem u Nionu bude vodila istim kriterijumom, ne piše se dobro zagrebačkom timu koji bi trebalo da igra kvalifikacije kao drugi hrvatski predstavnik.

U martu 2019. godine ozvaničeno je da će Hrvati davati dva predstavnika kvalifikacijama za najkvalitetnije takmičenje Starog kontinenta, odnosno da će se tri boriti za Ligu Evrope. Ali kako stvari stoje, mogao bi do kraja samo Dinamo da brani čast države u evropskoj A produkciji. Prvi put od 1999. Hrvatskoj su otvorena dva mesta - tada je Partizan izbacio Rijeku, a Dinamo se domogao grupe. Upravo su Modri ti koji su kvalitetnim igrama u na evrosceni obezbedili i drugo mesto u elitnim kvalifikacijama, ali postoji objektivna verovatnoća da će Lokosi morati da se nadmeću samo na domaćoj sceni.


tagovi

Lokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara